Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi’ protokolü çerçevesinde Bolu’da 4. sınıflara yönelik uygulamaya geçirilen proje Milli takım karate antrenörlerinden İbrahim Damar eşliğinde başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Sakarya İlkokulu 4. Sınıf Beden Eğitimi dersleri karate antrenörü İbrahim Damar eşliğinde devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, okulların spor salonu ve spor alanlarında yapılan ve yapılacak eğitimlerde çocukların sporla buluşması ve gençlik döneminde kötü alışkanlıklara bulaşmadan sağlıklı bir hayat sürmesi ve geleceğin milli sporcularının yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu protokolle okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, erken yaşlarda sporun çeşitli dallarıyla tanıştırılması, alana yönelik yeteneklerinin fark edilmesi ve geliştirilmesi, spor yoluyla sosyal uyumun sağlanması, özgüven ve disipline katkı sağlayarak öğrencilerin Türk milli eğitiminin milli, manevi, ahlaki değerlerini benimseyen, koruyan fertler olmalarını, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetiştirilmeleri amaçlanmakta.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzman antrenörlerin görev yaptığı projede, ilimiz genelinde atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling,  güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muaythai, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, wushu ve yüzme olmak üzere toplam 26 spor dalında eğitimler verilecek.

Editör: TE Bilisim