5 AYLIK SÜRECİ İTFAİYE MÜDÜRÜ DUMAN ANLATTI:

ÇOK İYİ DURUMDAYIZ

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 5 aylık çalışmaları hakkında bilgi veren Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, “Çok iyi durumdayız. Mayıs ayına kadar baktığımız olaylarda 160 yakın yangın olayı var. Bölgemizde 10 tane sıkışmalı trafik kazasına ve 160 tane kurtarma olayına müdahale edilmiştir” dedi.

Haber: Aslı Akış

İlimizin ateş savaşçıları 2021 yılının ilk 5 ayını yoğun bir çalışma temposuyla tamamladı. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri; ev yangınlarından, sıkışmalı trafik kazalarına kadar birçok olaya müdahale etti. 2021 yılının ilk 5 ayı için bir değerlendirme yapan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, asılsız ihbarlar hakkında da bilgi vererek, orman yangınları noktasında vatandaşları uyardı.

“ÇOK İYİ DURUMDAYIZ”

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün bölgesinde çok iyi durumda olduğuna dikkat çeken Bolu Belediye İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, “Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’müz 112 Çağrı Merkezi dâhil 71 personelle görev yapıyor. Bunun 11 tanesi çağrı merkezinden, itfaiye çağrı yönlendirici olarak görev yapmakta. Diğer 60 tane personelimiz de Karaçayır merkezdeki tek istasyonda görev yapmaktadırlar. Bunlar 3 vardiya şeklinde, 17’şer kişilik gruplar halinde şoför ve müdahale personeli olarak görev yapmaktadır. 24/48 çalışmaktayız. 14 tane hizmet aracımız var. Bunların 3 tanesi hizmet araçları, 11 tanesi müdahale, arama kurtarma gibi araçlarımızdır. Araçlarımızın yaş ortalaması bölgemize baktığımızda 8 yaşında, bir ortalaması vardır. Çok çok iyiyiz. Personel yaş ortalamamız ise 38 yaş ortalamasında bulunmaktadır. Bölgemizdeki bizim nüfus olarak illerimiz ve bir tık nüfusa bağlı olarak illerimizde çok iyi durumdayız” dedi.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE BU ASILSIZ ÇAĞRILAR DA AZALDI”

İtfaiyeye gelen 5 bin civarı çağrının yüzde 5’inin asılsız olduğuna vurgu yapan İtfaiye Müdürü Duman,  “Bolu Valiliği 112 Çağrı Merkezi, itfaiye birimine yılda ortalama 5 bin, 5 bin 500 civarında çağrı yönlendirilmekte. Bunu yıla böldüğümüzde yüzde 5’i kadar bir asılsız ihbar gelmekte. Bunlar da şu anda son teknolojilerde kullandığımız konum belirleme olduğu için geçmiş yıllara göre baktığımızda azalmakta. Ona göre konum belirleniyor, oradaki çağrı yönlendirici arkadaşlarımız vatandaşı uyarmakta, gerekirse Bolu Valiliği’ne bildirerek ilgili kanunlar gereği işlem yapılmaktadır. Bu pandemi döneminde bu asılsız çağrılar da azaldı. Daha iyiyiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“160 YAKIN YANGIN OLAYI VAR”

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 2021 yılının ilk 5 ayında müdahale ettiği olaylar ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Müdür Duman, “Mayıs ayına kadar baktığımız olaylarda 160 yakın yangın olayı var. Bunun 11 tanesi konut yangını. 4 tane iş yeri yangını, baca yangını, araç yangını 27 ve diğer yangınlar çöp-plastik gibi 90 tane yangın olmuştur. Bölgemizde 10 tane sıkışmalı trafik kazasına hareket edilmiş, müdahale edilmiş. Bunun yanında da 160 tane kurtarma olayına müdahale edilmiştir” diye konuştu.

“ATEŞLER VE YANGINLAR BUNDAN KAYNAKLANIYOR”

Vatandaşlara orman yangınlarını önlemek noktasında uyarıda da bulunan Duman,  “17 Mayıs itibarıyla piknik alanlarımız açıldı. Hava sıcaklıkları artacak. Meteorolojik verilere baktığımızda artacağını tahmin ediyoruz.  Pikniğe gittiğimizde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün belirlediği alanlar dışında piknik yapılmaması, ateş yakılmaması bununla ilgili olarak ateş yakıldıktan sonra söndürülmesi artı şişe türü içeceklerin kırılmadan çöpe atılmasını ve geri dönüşüme atılmasını istiyoruz. Çünkü şişeler kırıldığı zaman büyütecek görevi yapıyor. Ateşler ve yangınlar bundan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim