(İHA) - Define bulma hayali ile Bolu'dan Bartın'ın Amasra ilçesine gelen 6 kişi, İlçe mezarlığındaki tarihi kemeri kazdı. Tam teşkilat kazı yapan ve çalışmalara kendilerini kaptıran şahıslar, yanlarına kadar sokulan polisleri bile fark edemedi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Amasra ilçe mezarlığına giren ve montunun altında demir çubuk gizlemeye çalışan şahsı gören vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Harekete geçen polis ekipleri mezarlık içerisinde tarihi kemerlerin olduğu bölgede ışık yandığını ve kalabalık bir gurubun bulunduğunu tespit etti.

Bu esnada bir an önce defineyi bularak, çıkarmak hayali kuran 6 kişi, jeneratör, kazma, kürek ve beton delici gibi malzemelerle yoğun bir şekilde çalışmasını sürdürdü. Mezarlık çevresini saran ekipler, sessizce ışığın ve kalabalığın bulunduğu yere kadar sızmayı başardı.

Operasyonla yakalanan şahıslar hakkında Amasra Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Tarihi kemerleri kırarak define aradıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alınırken olay yerinde yapılan incelemede jeneratör, projektör, akaryakıt, battaniye, beton delici, kazma, kürek, demir levye gibi malzeme ve ekipman ele geçirildi.

BOLU’DAN AMASRA’YA GİTTİLER

Bolu'dan geldiği belirlenen 6 kişinin suçlarını inkar ettiği ve yanlarında ele geçirilen malzemeleri de kendilerine ait olamadığını söylediği öğrenildi. Şahısların sosyal medya gruplarında define bulma vaadiyle kandırılarak Amasra'ya gönderildiği tahmin edilirken, şahısların suçlarını inkar ettiği öğrenildi. Bolu'dan geldiği belirlenen 6 şahsın yanlarında bulunan malzemelerin de kendilerine ait olmadığını söylediği öğrenildi.

Editör: Oğuzhan EKE