(Haber: Aslı Akış)- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bu yıl 7. gerçekleştirilecek olan ‘Köroğlu Yazarlık Mektebikayıtları başladı. Köroğlu Yazarlık Mektebi’nde şair yazar, sanatçı ve yönetmenler ders verecek.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Ziraat Bankası desteğiyle bu yıl 7’incisi gerçekleştirilecek olan kültür sanat projesi Köroğlu Yazarlık Mektebi başvuruları başladı.

Üniversite öğrencilerimize yönelik olarak ücretsiz olarak düzenlenen Köroğlu Yazarlık Mektebi 4 atölyeden oluşuyor. Şiir Atölyesi’nde Adem Karafilik, Hikaye Roman Atölyesi’nde Zeynep Sati Yalçın, Deneme Portre Atölyesi’nde Fahri Tuna ve Kısa Film Atölyesi’nde Fatih Peker eğitim verecek. BAİBÜ Köroğlu Yazarlık Mektebi’nin dersleri Bolumuzun önemli mimari zenginliği Gülezler Konağında yapılacak.

12 Ekim’de başlayan başvurular 20 Ekim 2023 saat 23:59’da sona erecektir.

VII. Köroğlu Yazarlık Mektebi

Amaç: Köroğlu Yazarlık Mektebi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin şiir, hikâye-roman, deneme-portre, kısa film ile ilgili kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirerek eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmalarıdır.

Kategori:

7. Köroğlu Yazarlık Mektebi; Şiir, Hikaye-Roman, Deneme-Portre, Kısa Film Atölyeleri olarak faaliyet gösterecektir.

Kapsam:

7. Köroğlu Yazarlık Mektebi, yukarıda belirtilen atölyelerde genç yetenekleri eğitmeyi, alanlarında nitelikli ürünler çıkarmalarını kapsayan bir projedir.

Genel Takvim:

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 7. Köroğlu Yazarlık Mektebi, 23 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 16.00’da yüz yüze eğitimle başlayacak olup, 23 Mart 2024 Pazar günü sona erecektir.

(Atölye saatleri, eğitmen ve öğrencilerinin mutabakatı ile farklı gün ve saatlere göre yeniden belirlenebilecektir.)

23 Ekim Pazartesi saat 15.00

7. Köroğlu Yazarlık Mektebi Açılış Töreni ve 6. Köroğlu Yazarlık Mektebi Kapanış Töreni ve katılımcı belgelerinin verilmesi

23 Ekim Pazartesi

1. Atölye 16.00-18.30

2. Atölye 19.30-22.00

7korogluym

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ