Emniyet Genel Müdürlüğünce, 81 ilde eş zamanlı olarak hız denetimi yapıldı.  44 bin 76 araç ve sürücünün denetlendiği uygulamada 477 araç trafikten men edildi. Hız ihlallerinin trafik kazalarının oluşumunda yüzde 36 payı bulunduğuna işaret edildi.

 Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada hız ihlallerinin önlenmesinin trafik denetimlerinin temel amaçlarından biri olduğu belirtilerek;  “Trafik kazalarının oluşumunda %36 gibi büyük bir paya sahip olan hız ihlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla; 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde; 44 bin 76 araç/sürücü denetlendi, 21 bin 788 hız ihlali tespit edildi. Bu ihlallerin %64’ü ihlal yapan araçların durdurulması ve sürücülerinin bilgilendirilmesi suretiyle, %36’sı araçların tescil plakasına olmak üzere cezaya dönüştürüldü. 477 araç trafikten men edildi, 6 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı ve toplam 23 bin 935 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim