(AA) - Doğal güzellikleriyle ünlü Abant yılbaşında misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor.

Doğası, gölü ve ormanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin her mevsim cazibe noktası Bolu'daki Abant Gölü Mili Parkı'nda bulunan iki otel ile Abant yolu üzerindeki butik otel, pansiyon ve işletmeler, tatilciler için hazırlıklarını tamamladı. Rezervasyonların yüzde 90'ları aştığı işletmeler, yeni yıla Bolu'da "merhaba" diyecekler için çeşitli programlar hazırladı. Milli parkta hizmet veren iki otelde bazı sanatçılar sahne alacak.

Bölgede hizmet veren bir otelin yetkilisi İbrahim Bayram, rezervasyonların günler öncesinden dolduğunu, bu yıl farklılık oluşturmak amacıyla iki akşamlık program hazırladıklarını söyledi. Bayram, "Her sene olduğu gibi bu sene de misafirlerimizin yeni yıla özel girmelerini istiyoruz. Gala programımız var, çocuklarımız için aktivitelerimiz olacak. Özel eğlencelerimiz var." dedi.

Abant'ta her yılbaşında kar olduğuna dikkati çeken Bayram, "Bölgede bir hafta önce 40 santimetre kar vardı. Meteoroloji verilerine göre yılbaşında karlı olacağını görüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de Abant'ta yeni yılı karla karşılamayı istiyoruz." diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE