Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AFAD Gönüllülerine yönelik eğitimlerine “Hafif Arama Kurtarma Eğitimi” ile kaldığı yerden devam ediyor.

HABER: ALİ ÇAĞRI DEMİRTAŞ

17 Mayıs günü Destek AFAD Gönüllülerinin aldığı insani yardım ve ilk yardım eğitimleri sonrasında, saha eğitimlerine ve tatbikatlarına AFAD bünyesine bağlı ekiplerin koordinatörlüğünde Dağkent’de bulunan AFAD’a ait depo da başladı.

Dağkent’de bulunan arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan AFAD’a ait malzemelerin ve araçların bulunduğu, ayrıca tatbikatlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan tatbikat parkurlarının olduğu alanda toplanan gönüllüler “hafif arama kurtarma eğitimi” adı altına AFAD ekiplerince verilen uygulamalı derslere katılım sağladı.

Sabah saatlerinde başlayan eğitimlerde araştırmaların nasıl yapılacağını öğrenen gönüllüler, öğle saatlerinde AFAD bünyesine ait araçların içerisindeki malzemeleri tanıyarak, beton parçalama aracı ile yapay enkaz uygulama alanında uygulamalı eğitim gördü.

17-18 Mayıs tarihlerinde ‘insani yardım’, 20-21 Mayıs tarihlerinde ‘ilk yardım’ eğitimi gören gönüllülerin, “hafif arama kurtarma” adı altında verilen eğitimlerine ise, önümüzdeki birkaç gün daha devam edeceği öğrenildi.

Destek AFAD gönüllüleri, bu eğitimlerini tamamladıktan sonra, Uzman AFAD Gönüllüsü eğitimi almak amacıyla bir sonraki aşamaya geçecek.

Editör: TE Bilisim