Afrika üzerinden gelen toz yüklü sıcak hava, sıcaklığın Bolu’da 22 dereceye kadar yükselmesine neden olurken, sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Sert geçen kışın ardından, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Türkiye’ye giriş yapacak. Sıcak hava dalgasıyla beraber, Bolu’da hava sıcaklığının 22 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 4 Nisan tarihine kadar olan süre için yapılan tahmin açıklamasında, “Hava sıcaklıklarının, Salı günü doğu bölgelerimizde, Çarşamba gününden itibaren de ülkemiz genelinde artmaya başlayarak, önümüzdeki hafta başına kadar hissedilir derecede (5 ilâ 10 derece) yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ilâ 12 derece üzerine çıkması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Afrika üzerinden gelen sıcak hava beraberinde çöl tozunu da getiriyor. Çarşamba günü itibariyle tüm Türkiye’de etkili olması beklenen toz yüklü dalga, Bolu’da özellikle Perşembe günü etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre, Bolu’daki toz yoğunluğu “hassas” olarak adlandırılan 104 seviyesine kadar çıkacak.

Tozlu hava Çarşamba günü Türkiye’nin batısında; Perşembe günü ise “sağlıksız” seviyede, Türkiye’nin doğusunda etkili olacak. Astım ve alerjik sorunları olanların, sıcak havayla beraber etkili olacak toza karşı dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor.

 

Editör: TE Bilisim