(HABER: ASLI AKIŞ)-  İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu, ismi Bolu’yla özdeşleşmiş büyük hayırsever İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 24’üncü yıldönümünde, “Rahmetli amcam bildiğiniz gibi tüm varlığını karşılıksız verdi. Karşılık beklememesine rağmen sevgili Bolulular da onu karşılıksız seviyor” dedi. 

Bolu'ya eğitim ve sağlık anlamında yüzlerce eser kazandıran ve kurmuş olduğu İzzet Baysal Vakfı ile kazandırmaya devam eden Bolu’nun mimarı büyük hayırsever merhum İzzet Baysal’ın vefatının 24. yılı nedeniyle Anıt Mezarı başında anma töreni düzenlendi, Gölköy’deki kabri başında dualarla anıldı.  İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, anma töreninde gözyaşlarını tutamadı duygusal bir konuşma yaptı.

“AMCAMI BOLULULAR KARŞILIKSIZ SEVİYOR”

Anma töreninde rahmetli amcası İzzet Baysal’ı Boluluların karşılıksız sevdiğini ifade eden İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, “Rahmetli amcam bildiğiniz gibi tüm varlığını karşılıksız verdi. Karşılık beklememesine rağmen sevgili Bolulular ona çok şey verdiler. Ben rahmetli Vehbi Koç’un anma programında davetle gidiliyor arama Rahmetli izzet Baysal’ın anma törenine bakın bütün Bolu sevgisiyle ağlıyor. Bundan daha büyük bir gurur olabilir mi? Çok teşekkür ediyorum. İzzet Baysal Şükran Günleri kurdunuz devam ediyor. Sevgili Amcamın Verdiklerine Karşılık her biriniz buradasınız. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

“MÜTEVELLİLERİN DİLİNDEN İZZET BAYSAL” BELGESELİ İZLETİLDİ

Anıt Mezardaki törenin ardından B AİBÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası salonunda program düzenlendi. BAİBÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce hazırlanan “Mütevellilerin Dilinden İzzet Baysal” adlı belgesel film izletildi.

Editör: Ebru Buket EKE