Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Meclisten çıkarılma durumu hakkında, “Sözümün arkasındayım. Zabıtanın beni çıkarma yetkisi yok. Ortamı bozmamak adına çıktım belki bir tık sonrasında arbede çıkacaktı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1’inci oturumunda yaşanan gerginlik sonrasına Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay’ın dışarı çıkarılması için talimat verdi ve Akbay, AK Parti grubuyla beraber Meclisi terk etti. Yaşanan olaylar sonrasında Grup Başkanvekili Uğur Akbay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen programda, yaşananlara ilişkin konuştu.

“DÜSTURUMUZU, AHLAKIMIZI KORUMAYA ÇALIŞTIK”

Gelişmelere karşı her zaman ahlaklarını korumaya çalıştıklarını ancak son yaşananlar sonrasında sabırlarının taştığını ifade eden Akbay, “3 yıl dolmasına 2, 2 buçuk ay bir süre kaldı. Bu süre içerisinde ki ben 6 aydır grup başkanvekiliyim, Meclisin seviyesini sizler görüyorsunuz. Biz bu 3 yıla yakın zamanda hep seviyemizi, kendi düsturumuzu, ahlakımızı korumaya çalıştık. Son ana kadar bu dirayetimizi gösterdik. Ama gördük ki bu belli bir yerde kopabiliyor, en nihayetinde insanız. Orada belki söylememem gerekiyordu ama artık bu kişisellikten öte bir platforma çalışıyor belediye başkanı bunu” dedi.

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Telaffuz ettiğin sözün arkasında olduğunu işaret eden Akbay, “Sözümün arkasındayım. Son söyleyeceğimi belki başta söyledim, konuştuğum kelime belki yanlış olabilir, katılıyorum ama başkanın söyledikleri bugüne kadar hiç kimse sorgulamadı. Bunu da tekrarlıyorum. Hatta Meclisin seviyesini kimse sorgulamadı. Yani orada kullandığı kelimeler, Bolu Belediye Başkanına, bir makama yakışacak kelimeler değildi” diye konuştu.

“ZABITANIN BENİ ÇIKARMA YETKİSİ YOK”

Zabıtanın kendisini çıkarma yetkisinin olmadığını ancak olayın büyümemesi için Meclisten ayrıldıklarını belirten Akbay, “Burada da istenmeyen durum hâsıl oldu. Zabıtayı çağırdı, zabıtanın beni çıkarma yetkisi yok. Kolluk kuvveti olarak polisin gelmesi gerekiyordu. Ortamı bozmamak adına çıktım belki bir tık sonrasında arbede çıkacaktı. Biz bunun yaşanmaması adına arkadaşlarımı çıkmaya davet ettim. Sonrasında başkan kendince bir şeyler konuşmuş olabilir, çok da oraya takılmamak lazım” ifadelerini kullandı.

“2 SENEMİZ VAR”

Kalan 2 senelik dönem içerisinde Bolu’yu tartışmak istediklerini aktaran Akbay, “Şurada 2 senemiz var. Bolu’nun menfaatine, Bolu’nun yararına neler yapabiliriz, bunları konuşmak lazım. Bolu Belediye Başkanının, Bolu Meclisinin belli bir noktadaki meclis olması, kalan 2 yılının da bu şekilde geçirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim