AK Parti'de, 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi sona erdi. Başvuruların tamamlanmasıyla aday belirleme takvimi işleyemeye başladı.  Öte yandan, 3 dönem kuralına takılan Fehmi Küpçü’de aday adaylığı başvurusunu yaptı. Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, milletvekili aday adayları ile bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirmede bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Hafta boyunca aday adaylığı süreci dolayısıyla hareketlilik üst noktadaydı. Partiler aday adayı başvurularını İl Başkanlıklarında alırken, birçok partide ise başvurular partilerin Genel Merkezlerine yapıldı.

2023 Genel Seçimleri öncesinde partilerde aday adayı trafiği üst noktada sürüyor. Birçok parti aday adaylığı sürecinde başvuruları almaya devam ederken, bazı partilerde süreç tamamlandı, bazılarında ise süre uzatma yöntemi seçildi.

“ADAYLARININ KATILIMIYLA BİR SEÇİM TAKVİMİ YÜRÜTECEĞİZ”

Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner,  15 Mayıs’a kadar tüm teşkilat çalışmalarını adayların katılımıyla gerçekleştireceklerini ifade ederek; “27 aday adayımız başvurusunu yaptık. Bizde aday adaylarımızla hem süreci değerlendirmek, hem seçim takviminin geriye doğru sayımını istişare etmek amacıyla bir araya geldik. AK parti genişleyen, büyüyen ailesiyle tüm aday adaylarının da katılımıyla bir seçim takvimi yürütecek. Gönül sofralarına misafir olacağımız hemşerilerimizle bir program yaparak, onların iftarlarına eşlik edeceğiz. Mübarek ayda hepimizin icra etmeye çalıştığı teravih ve sonrasındaki sohbetlerimiz olacak. Aday adaylarımızla katılacağız. Kesin aday listelerinin seçim kuruluna teslim edileceği ve ondan sonrasında da 15 Mayıs gününe kadar teşkilat çalışmalarımız tüm adaylarımızın katılımıyla devam edecek. Bunun istişaresini ve değerlendirmesini yaptık.” diye konuştu.

“TEMAYÜL YOKLAMASI OLACAK”  

25 Mart Cumartesi parti binasında video konferans yönetimiyle yapılacak temayül yoklamasıyla ilgili de bilgi veren Güner; “Cumartesi günü itibariyle Ak Parti seçim işleri başkanlığımızın temayül yoklaması olacak. Bu temayül yoklaması öncesinde de aday adaylarımızla istişare değerlendirme programı yaptık. Temayül yoklamamız belki bu iletişim çağında olmamızın belki bize öğretilmiş gerçeği olarak ta daha hızlı süreci idame edelim diye de dijital ortamda gerçekleşecek. AK Parti il başkanlığı binamızda fiziki hazırlıklarımızı yapabileceğimiz bir salonumuz var.” İfadelerini kullandı.

“GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN 3 MİLLETVEKİLİ”

Suat Güner, AK Parti’den Bolu’da 3 milletvekili çıkarmak için çalışacaklarını da işaret ederek; “Sayın cumhurbaşkanımızın cumartesi günü itibariyle sabah 10.00’da başlayıp akşam 16.00’ya kadar devam edecek bir dijital temayül yoklaması olacak. Orada oy kullanacak teşkilat mensuplarımızın, aday adaylarının içinden yapabileceği bir tercih.  Bolu’da Milletvekilliği kontenjanımız 3. Gönlümüzden geçen 28. Dönemde 3 milletvekili arkadaşımızın Türkiye büyük milletvekilliği genel kurulunda şehrimizi temsil etmesidir. Bunun için var gücüyle yıllardır 2023 seçimlerini konuşmadığımız bir toplantımız olmadı bizim. Ak Partide seçim biter, ertesi gün biz yerel ve genel seçime çalışmaya başlarız. Bugünde inşallah 28. Dönem genel seçime ve sayın cumhurbaşkanımız tekrar millet iradesine ve cumhuriyetin yeni yüzyılına ve planlamasına cumhurbaşkanımızın temsil edeceği seçim takvimine hazırlanıyoruz” dedi.

“TEBESSÜMLERİMİZDE KISITLAYARAK GEÇİRECEĞİMİZ BİR SEÇİM DÖNEMİ OLACAK”

Yaşanan deprem ve sel felaketi nedeniyle seçim kampanya sürecinin farklı ilerleyeceğini anlatan Güner; “Hepimiz yaşadığı bir deprem afeti ardından da sel felaketini yaşadığımız bir gündemi istişare ediyoruz. Afetten etkilen şehadete yürümüş şehitlerimizin ve afetten etkilen vatandaşlarımızın hiçbir şekilde gururunu incitmeden, tebessümlerimizde kısıtlayarak geçireceğimiz bir seçim dönemi olacak.  Aday adaylarımıza ve teşkilatlarımıza bu yönde tavsiyelerimiz oldu. Yaşanan afetin ve acılarının paylaşılıp, yaralarının hep birlikte devlet millet olarak sarılacağı günler yaşıyoruz.  Sayın cumhurbaşkanımızın afet bölgesinde hayat bir şekilde normalleşti tavsiyesi var.” şeklinde konuştu.

“ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK”

Suat Güner, Ak Parti’nin 20 yılda söz verdiği her şeyi yerine getirdiğini vurgulayarak; “Dinamik bir teşkilat yapımız var. Bolu da ’da bu dönem daha önceki dönemlere çıkan aday adaylarımızdan daha fazla aday adayımız var. Aday adayı arkadaşlarımız teşekkür etmek istiyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza yol ve dava arkadaşlığı yapmak teveccüh gösterdiler. 20 yıldır birileri tarafından yıpratılmaya çalışılsa da biz her Türkiye cumhuriyeti vatandaşının hayatına dokunacak güzel şeyler yaptık. Kendisine olmasa da annesine babasına belki sağlık hizmeti olarak belki eğitim olarak belki ulaşım olarak. Söz verdiğimiz her şeyi yaptık. Kendine dokunmasa da annesine babasına abisine ya da çoluğuna çocuğuna hayatına olumlu dokunacak çok güzel işler yaptık. Bunun rahatıyla da alnımız ak, başımız dik. Halkın oylamasında halkın oyuna talip olduğumuzu beyan edeceğiz.  Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Tüm hemşerilerimizin de ramazanı mübarek olsun.” İfadelerine yer verdi.   

AK Parti’de aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler ise şu şekilde:

Ahmet Eker, Alaaddin Yılmaz, Arzu Aydın, Burak Balaban, Dicle Gülen Deligöz, Emine Erdal, Enes Uğur, Fehmi Küpçü, Gökhan Aydın, Hatice Dinç, Hicran Çağalı, Hüseyin Mazlım, İsa Özcan, İsmail Çetin, Kazım Konak, Kemal Kazan, Mehmet Altun, Nihat Cantürk, Nihat Özçelik, Niyazi Sevinç, Nurettin Doğanay, Oğuzhan Özçelik, Ramazan Açıkgöz, Selami Konyalıoğlu, Tugay Kabasakaloğlu, Yüksel Coşkunyürek, Zafer Yılmaz.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ