Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 27. Dönem Milletvekili Arzu Aydın’a, 14 Mayıs seçimleri üzerinden gönderme yaparak; “Fatih Metin kaybetti, bakan yardımcısı oldu, Arzu Hanım daha başarısız oldu, bakan bile olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in kendisini Vali Erkan Kılıç’a şikâyet ettiğini iddia ederek; “Yüksel Bey beni valiye şikayet ediyor, ‘Efendim, bizim bir vekilimizi yedi’ diyor.” İfadelerini kullandı.

Özel Haber: Aslı Akış

Türkiye, 14 Mayıs'ta 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan milletvekili seçimlerini anımsatarak 2018 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı gösterilen Fatih Metin ile 28. Dönem Ak Parti Bolu milletvekili ikinci sıra adayı Arzu Aydın’a yeni bir tartışmasın fitilini ateşleyen ifadeler kullandı.

“YÜKSEL BEY BENİ VALİYE ŞİKAYET EDİYOR”

Bolu’dan seçilen milletvekillerini arayıp hayırlı olsun dediğini de belirten Özcan;  “Hem telefon görüşmesi yaptım, hem de yüz yüze görüştük. Hatta Yüksel Bey beni valiye şikayet ediyor, ‘Efendim, bizim bir vekilimizi yedi’ diyor” şeklinde konuştu.

“HERHALDE 4 YILDIR HAZMEDEMEMİŞ Kİ GELMEDİ”

Başkan Özcan, belediye başkanı seçildiğinde Aydın’a “ne zaman ziyaretime geleceksiniz?” sorusunu yönelttiğini hatırlatarak; “Arzu Hanım’a ne zaman ziyaretime geleceksiniz demiştim. Bana ‘seçim sonuçlarını hazmedince ziyaretine geleceğim’ demişti. Herhalde 4 yıldır hazmedememiş ki gelmedi ama kendisini bir veda ziyaretine bekliyorum. Kapımız sonuna kadar açık bir eski milletvekili olarak. AK Parti’yi de yanlış tanımamışsam zaten başarısız olanları muhakkak bir yere getiriyor. Fatih Metin kaybetti, bakan yardımcısı oldu. Arzu Hanım daha başarısız oldu, bakan bile olabilir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ