AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, olası sel ve taşkınlardan etkilenmemesi adına Mengen’e büyük yatırım yapılacağını duyurdu. Coşkunyürek; “Devlet Su İşleri tarafından 60 Milyon TL yatırım bedeliyle Baraklar, Konak, Karapınar dere yatağı beton kanal projemiz devam ediyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz yıl Mengen ilçesinde derelerin taşması sonucu köprüler yıkıldı, sel sularından çöken Pazarköy karayolu ulaşıma kapatıldı. Bu yıl ise yoğun yağışlar nedeniyle mayıs ayında Mengen- Pazarköy kara yolunun Eskipazar yol ayrımında kuvvetli yağış neticesinde debisi yükselen dere yataklarındaki sular sel etkisi oluşturdu.

Müjdeli haber AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’ten geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak DSİ tarafından desteklenen yatırım ile mengen’e kanal projesi yapıldığını dile getirdi.

Coşkunyürek, girişimlerinin devam ettiğini belirterek;  “Mengen İlçemizin olası sel ve taşkınlardan etkilenmesini önlemek amacıyla, girişimlerimiz neticesinde Devlet Su İşleri tarafından 60 Milyon TL yatırım bedeliyle yapılan Baraklar, Konak, Karapınar dere yatağı beton kanal projemiz devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“KALICI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Projenin en kısa sürede tamamlanarak Mengen’in sel sularına karşı çözüme kavuşturulacağını da vurgulayarak; “İnşallah uygulamayı en kısa sürede tamamlayarak bu sorunu da kalıcı çözüme kavuşturacağız. Her şeyin en iyisine lâyık olan hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK