(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHİR GÜNDÜZ)-Bolu 1.Amatör Kümede yeni sezon startı verildi. 2023-2024 futbol sezonu kuraları çekildi. Bolu 1. Amatör Ligi yeni sezonda da Akay Kardeşler adı altında oynanacak.

Akay Kardeşler 1.Amatör Küme kura çekimine; Bolu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin, Futbol İl Temsilcisi Hasan Aksay, taban birlikleri ve amatör takım yöneticileri katıldı. Çekilen kuranın ardından Akay Kardeşler 1. Amatör Küme ’de 2023-2024 futbol sezonunda 15 takım mücadele edecek. 

“Cemil Akay kardeşime teşekkür ediyorum”

Kura çekim töreninde ilk olarak Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin söz aldı. Metin, Karaçayır’ı yılın 12 ayında canlı tutmak adına var güçleriyle çalıştıklarını aktararak; “Yılın 12 ayı Karaçayır'ı canlı tutmak adına yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber başta Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle amatör futbola elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Bu katkının içinde olmazsa olmazlar amatör kulüplerimiz tabii. arkadaşlarımızı ben canı gönülden bir defa daha kutluyorum Geçen yıl başlattığımız amatör lig, amatör liglerimizin sponsorluk anlaşmalarına ben buradan Cemil Akay kardeşime teşekkür ediyorum. Bu yıl da aynı destekle devam ettiği için ve biz de buna karşılık amatör ligimizle, yaş gruplarımızla geçen yıla ve göre takım sayısında ve sporcu sayısında hızlı bir yükselişle Bolu'yu Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Bolu Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle beraber örnek federasyonlardan biri yapma Elimizden geldiğince var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Karaçayır'ı inşaat sahası haline getirdik”

Metin, Bolu’da Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile bir çok alanda projeler geliştirdiklerini belirterek; “Bizlere destek olan Genlik Spor İl Müdürümüz Emrullah Güler’e, Cemil Akay kardeşimize tüm takımlarımız adına teşekkür ediyorum. Şimdi biz önceki yıllarda U11-U12 ve U13 liglerini yaklaşık 14-15 takımla oynatıyorduk. Yarın her grupta 4-5 takım vardı. Biz bu grupları 2022-2023 sezonu sonunda %200 artışla 32 takıma çıkardık. Bolu gibi küçük ölçekli bir il. Yaklaşık 200 bin nüfusumuz var. İstanbul'un bir mahallesi kadarız. Ama amatör kulüplerimizin yöneticileriyle beraber yaptığımız çalışmaların semeresini görmeye başladık. İl Müdürümüz yaklaşık bir yıl önce Bolu'ya geldiğinde onunla da beraber tesisleşme konusunda kendilerinin çok büyük desteğini alarak Karaçayır'ı inşaat sahası haline getirdik. Sade Karaçayır değil, ilimizin değişik semtlerinde, Kalıcı Konutlarda, Kültür’de, diğer yerlerde, gençlik merkezi, spor tesisleri, köylere yapılan halı sahalarla beraber Bolu hakikaten tesis konusunda bu küçük nüfusuna rağmen Türkiye'de örnek illerden biri haline geldi. Şimdi bu bize yetiyor mu? Hayır yetmiyor. Biz inşallah önümüzdeki yıllarda da 4 numaralı çim sahamızla diğer soyunma odalarımızda faaliyete geçtiğinde daha büyük projelerle Bolu'daki amatör takımların hizmetine sunma konusunda beraber çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

“Yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum”

Cemalettin Metin, 2023-2024 futbol sezonunda bütün takımlara başarılar dileyerek; “Ben buradan Milletvekillerimize, siyasi parti yöneticilerimize özellikle Valimize de çok teşekkür ediyorum. Ne zaman kapısına gitsek? Hiçbir zaman için bize kapısı kapalı kalmadı. Her zaman bize yardımcı oldu. Bir teşekkür de İl Özel İdaresi'ne etmek istiyorum. Yaklaşık 200-250 bin lira olan bütçemiz bugün malzeme alımına 1 milyon liraya kadar çıktı. Bu konuda bize destek olan İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, İl Genel Meclisi Başkanına ve İl Genel Meclisi Üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Arkadaşlar Bolu'da veya Türkiye'nin genelinde yerel yönetimler olmadan amatör sporun kalkınması mümkün değil. Biz Belediyemizle, Özel İdaremizle, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Valiliklerimizle beraber sizlere hizmet etme konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu konuda da söz veriyoruz. Yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bütün bolu kenetlendi”

Metin’in ardından söz alan Bolu Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Güler ise, bütün Bolu’nun spor anlamında kenetlendiğinin altını çizerek; “Bugün özellikle buradaki bu tabloyu bundan 15 ay önce 7 Temmuz 2022’de göreve başladığımda görmeyi gerçekten çok arzu etmiştim. Yani bu tablodan kastım şuydu Yeni kurulan kulüpler, yeni aileye yeni katılmış heyecanlar. Yeni birliktelikler, yeni hedefler bizim Bolu'da özellikle görmeyi arzuladığımız, istediğimiz tabloydu. Başkanımız, taban birlik başkanlarımız, kulüplerimiz, kurum ve kuruluşlar bir şekilde kenetlendi” ifadelerini kullandı.

“2022 yılı hedeflerimizi gerçekleştirdik”

Güler, 2022 yılında koydukları hedeflerinin tümünün gerçekleştiğini aktararak; “Başkanımıza ilk görüşmemizde şunları söylemiştim. Başkanım ben sahaya inip sizlerle beraber Bolu'nun özellikle tesis açısından ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra teknik ekibimizle beraber bütün dosyalarımızı raporlarımızı, ihtiyaçlarımızı hazır hale getirdikten sonra inşallah başta tabii ki değerli büyüklerimiz, Valimiz, Milletvekillerimiz ve emek veren bütün büyüklerimizin desteğiyle tabii ki bütün Bolu halkının desteğini arkamıza alarak yürüyeceğiz, koşacağız. Bunların hepsini gerçekleştireceğiz. Buna canı gönülden inanıyorum demiştim. Allah'a şükürler olsun ki bu 2022 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmiş olduğunu görmek bizlere nasip oldu” dedi.

“1500 kişilik tribün yapılacak”

Güler, Karaçayır’da bulunan sahalara 1500 kişilik tribün iyileştirmesi yapmayı amaçladıklarını vurgulayarak; “Gerede'de takımımız, bölgesel amatör ligde oynuyor. Oraya bir elektronik profesyonel tabela bir lazım. Sahanın bazı yenileme işlemleri var. Bunlarla ilgili çalışmayı da başlattık. bakanlığımız da gerekli girişimleri yaptı. İnşallah yakında bunun da neticesini alacağımızı düşünüyorum. Ama en nihayetinde 3 numaralı sahamızda doğal futbol sahası yapımına başladık. Malumlarınız üzere orada da gerçekten çok güzel profesyonel bir saha yapılmış olacak. Valimizin direktifleri doğrultusunda diğer sahayı da ciddi anlamda iyileştirdikten sonra oraya en azından 1500 kişilik tribünle iki sahayı da buluşturup final maçlarımızı, şampiyonluk maçlarımızı ya da herhangi bir profesyonel lig maçımızı yapabilecek düzeye gelmeyi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sakatlıksız, centilmence geçen bir sezon olmasını diliyorum”

Bolu Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Güler sözlerinin sonunda bütün takımlara başarılar dileyerek; “Şimdi yeni bir kura çekimi, yeni bir sezon. Ben 2023-2024 Akay Kardeşler 1.Amatör Ligi'nin öncelikle ilimize, ilimiz futboluna, bütün kulüplerimize, halkımıza, Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Sakatlıksız, centilmence geçen bir sezon olmasını diliyorum. Bizler de bu sezonu başarılı bir şekilde geçmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ailesi olarak hepinizin emrinizde hizmetinde olduğumuzu belirterek başarılar diliyorum” dedi.

“Amatörler güçlü olacak ki Boluspor güçlü olacak”

Törende son olarak Bolu 1.Amatör Kümeye isim sponsoru olan Akay Kardeşler Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Akay söz aldı. Akay, amatörün önemine değinerek, “Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemalettin Metin başkanımız ; ‘İşte bu sene de yine de bir destek verir misin?’ dedi. Bende;  ‘Dedim ki ne demek? Her zaman amatörümüz yanındayız’ dedim. Amatörler güçlü olacak ki Boluspor güçlü olacak. Sonuçta Boluspor bence amatörün altyapısının bir altyapısıdır. İnşallah yeni sezonda hayırlı, sağlıklı, sakatlık olmadan iyi bir sezon geçirmenizi dilerim. Ayrıca ben bütün kulüplere de kendi şahsıma küçük bir miktarda bu sene destek vermek istiyorum. Onu da buradan belirtmek istiyorum. İnşallah Bolu için hayırlı olur diyorum. Herkese hayırlı akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ