Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, şubat ayı toplantısında yaşanan su fırlatma olayına ilişkin, “meclis üyesi arkadaşımızla bu konuyu partimizde istişare ettik. Bu noktaya neden geldiğini kendisi ifade etti. Üzgün olduğunu biliyoruz. Saydığım 3 maddeden dolayı bizlerden, Meclis huzurunda özür dileyin biz de gereğini yaparız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağanüstü toplantısında, AK Parti grubu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında tartışma yaşanmış, toplantıda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, Belediye Başkanı Özcan’a, su şişesi fırlatmıştı. Yaşanan olaya ilişkin, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Meclisin Mart Ayı 1. Oturumunda konuştu.

“ÖNCE HERKES KENDİSİNE SORMALI”

Akbay, yaşananın istenmeyen bir olay olduğunu belirterek, “Geçen hafta olağanüstü toplantıyla alakalı burada istenmeyen hadiseler çıkmıştı. Tabi bunların olmasını biz de istemezdik. Fakat ‘Bunlar neden oldu’ diye önce herkes kendisine sormalı. Biz sorduk, umarım burada bulunan herkes de öncelikle sorumlu kişiler, Bolu adına, Bolu’muz adına, ülkemiz adına, sorumlu olan herkes öncelikli olarak kendisine sorsun, biz de soralım” dedi.

“ÜZGÜN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Hacer Çınar’ın, üzgün olduğunu ifade eden Akbay, “Yapılan hareketin doğru olmadığını ya da neden bu noktaya geldiğimizi konuştuk, söylemeye de gerek yok. Özre gelince, biz meclis üyesi arkadaşımızla bu konuyu partimizde istişare ettik. Kendisinin öncelikle bu depremden dolayı bulunduğumuz günler mukabilinde, bunun doğru olmadığını ama bu noktaya neden geldiğini kendisi ifade etti. Üzgün olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

“BU GÜÇ KAVGASI DEĞİL”

Akbay, Başkan Özcan’ın, AK Parti grubuna karşı hakaretler ettiğini ve kötü tutum içerisinde olduğunu belirterek, “Sayın Başkan, soruyorum… Siz bu Mecliste seçildiğiniz günden bu tarafa defalarca gerek partimize gerek Cumhur İttifakı’nı hedef alaraktan bir sürü hareket gerçekleştirdiniz. Bunlardan akılda kalanları söylüyorum ki. Bizlere hitaben, bizleri hedef bu Mecliste çay attınız. Akabinde siz yine burada bizim partimiz olan, AK Parti’mizin sembolü olan ampulü kırmak suretiyle bizlere hakaret ettiniz. Yine devamında bir şeyleri bahane ederek bize dosya fırlattınız. Ama biz inanın Bolu adına kötü şeyler, kötü tanıtılmasın diye ya da Meclisin iyi niyetle geçmesi adına sükûnetimiz koruduk, saygımızı koruduk. Burada cevap çok kötü verilebilirdi, biz bu güce sahibiz ama böyle olmasını istemiyoruz. Bu güç kavgası değil” ifadelerini kullandı.

“ÖZÜR DİLEYİN BİZ DE GEREĞİNİ YAPARIZ”      

Olağanüstü toplantıda yaşanan olaydan özür dilemek için şart koşan Akbay, “Siz bu yaptıklarınızdan dolayı, kaldı ki konu Hacer Hanım, kaldı ki bizim meclis üyemiz, AK Parti’mizin, Cumhur İttifakı’mızın meclis üyesi, yaptıklarınızdan dolayı, bir önceki hareketinizden dolayı ve son hareketinizden dolayı, saydığım 3 maddeden dolayı bizlerden, Meclis huzurunda özür dileyin biz de gereğini yaparız” şeklinde konuştu.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN