AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Akbay, Bolu’ya yapılması planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykeli ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Akbay, yapılacak heykel yerine Boluspor’a en az 10 milyon bağışlamasını teklif etti.

Haber: Nilay Çelik

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçimleri cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması durumunda Bolu’ya heykeline dikeceğine dair söylemde bulunmuştu. AK Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Akbay konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

“BOLUSPOR'UMUZA YARDIM OLARAK AKTARILMASINI TEKLİF EDİYORUM”

Akbay, yapılması planlanan heykelin bedelinin Boluspor’a yardım olarak aktarılmasını teklif ederek,  “Boluspor adına; Bolu Belediyesi ve Belediye Başkanı Sn. Tanju Özcan’ın heykel konusundaki hassasiyetini bilmeyen, duymayan kalmadı. Sn. Tanju Özcan, Mayıs meclisinde, Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması halinde heykelini dikeceğim diye söylemi olmuştur. Hatta bu konu ulusal medyada da paylaşılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizin her yerinde zaten heykel gibi yüzlerce, binlerce eserleri mevcut. Cumhur İttifakı Meclis üyeleri adına ve Grup Başkanvekili olarak diyorum ki, bu yapacağın-ız heykelin bedelini bilmemekle birlikte yaklaşık 10 Milyon TL ile 22 Milyon TL arasındaki tutarın (fazlası da olabilir) Boluspor'umuza yardım olarak aktarılmasını teklif ediyorum. Bu konuda da biz Cumhur İttifakı Meclis üyeleri olarak üzerimize düşen ne varsa şimdiden yapmaya hazırız” şeklinde açıklamada bulundu.