(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 Yılı Bütçesi üzerine bir konuşma yaptı.

Akgül, uzun yıllardır 1. Ligde mücadele eden Boluspor’un yeni bir stadının olmadığını belirterek; “İlimize yeni bir stadyumun ve Boluspor tesislerin kazandırılması en büyük temennimizdir” dedi.

“Boluspor Türk Futbolunun efsane kulüplerinden biridir”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu’nun bir futbol şehri olduğuna vurgu yaparak; “Bolu bir futbol şehridir. Bolu’da düzenlenen köyler arası turnuvalar, amatör kulüplerimizin maçları, hemşerilerimiz tarafından büyük ilgi ve takdir toplamaktadır. Boluspor Türk Futbolunun efsane kulüplerinden biridir. Türkiye’de ikinci ligde hatta üçüncü ligde mücadele eden kulüplerimiz az önce bahsettiğim yeni stadyumlarına kavuşurken; Yıllardır 1. Ligde mücadele eden Boluspor’un yeni bir stadı olmadı. Bunun yanında altyapı ve antrenman tesisleri de yetersiz kaldı” şeklinde konuştu.

“2032 Avrupa Futbol Şampiyonasına Bolu’da ev sahipliği yapsın”

Akgül, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasında maçların oynanacağı kentlerin arasında Bolu’nun yer almasını temenni ederek;  “Ülkemizin ev sahipliğini yapacağı 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasında, maçların oynanacağı iller arasında Bolu’nun da yer alması, ilimize yeni bir stadyumun ve tesislerin kazandırılması en büyük temennimizdir” dedi.

“Bolu yoğunluğu hafifletecektir”

Bolu’nun İstanbul ve Ankara gibi iki metropol kentin arasında bulunduğunun da altını çizen Akgül: “Bolu, doğal güzelliği ve turizme açık alanları ile taraftarların ilgisini çekerek, ülkemize daha fazla taraftarın gelmesini sağlayacaktır. Ayrıca; Bolu’nun Ankara ve İstanbul arasında bulunması nedeni ile bu iki büyük şehrimizin yoğunluğunu hafifletecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ