Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, pazar tezgâhlarında kuru soğanın fiyatının 20 liraya kadar yükselmesine ilişkin, “Haftaya cumartesi gününe kadar normal seyrine girer, 10 lira etiketlerini göreceğiz” dedi.

Kuru soğan fiyatlarının, Bolu’da 20 liraya kadar yükselmesi sonrasında, Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal yazılı açıklama yaptı. Altındal’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“YENİ SOĞANLAR TARLADA HASAT DÖNEMİNDE”

“Bu yıl rekoltenin düşük olması sebebiyle arz ve talebe bağlı olan emtia ürünlerinde fiyat artışı doğal olarak bugün soğanda olduğu gibi her üründe zaman zaman yaşanmaktadır.

Soğanın başkenti olan Ankara’nın Polatlı ilçesinde üreticiden kuru soğan fiyatı günlük değişimle birlikte bugün 14 TL olan soğan nakliye hamaliye işçilik KDV vb. gibi maliyetlerle birlikte Bolu bölgemizdeki hal çıkış fiyatları da 17-18, arasında değişirken pazaryerlerimizde kuru soğan fiyatları da 20 TL satılmaktadır.”

Şu an kuru soğanda geçiş dönemi eski soğanlar depolarda bitmek üzere. Yeni soğanlar tarlada hasat döneminde. Bu fiyatlar artık her saat her dakika düşer… Haftaya cumartesi gününe kadar normal seyrine girer. 10 lira etiketlerini göreceğiz.”

Haber: Huri Afacan