(HABER MERKEZİ)- 2023-2024 Akademik Yılının başlaması nedeniyle BAİBÜ’de eğitim öğretim faaliyetlerine katılmaya hak kazanmış ana dili Arapça olan uluslararası öğrencilere oryantasyon programı düzenlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda gerçekleştirilen programın açılışında Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı ve TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı, kayıt, ders seçimi ve benzeri konularda uluslararası öğrencilere bilgi verdi.

BAİBÜ’de yaklaşık 4000 uluslararası öğrenci olduğunu belirten Öğr. Gör. Bacaklı,  “Biz hangi uyruktan olursa olsun her öğrencimizi evladımız, kardeşimiz biliyoruz. Onları misafir değil ev sahibi gibi görüyor onlara elimizden gelen desteği veriyoruz. Elbette eksiklerimiz olabilir. Eksiklerimizi bize belirttiğiniz zaman elimizden gelen desteği veririz. Bizler sizin için buradayız ve sizleri çok seviyoruz. Acınız bizim acımız, sevinciniz bizim sevincimiz, derdiniz bizim derdimizdir. Hepinize Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne hoş geldiniz diyor, her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlere Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakcı’nın selamlarını iletiyorum.” diye konuştu.

Programda; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, TÖMER’in, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tanıtımı yapıldı.