Cumartesi günü Tekke Işıklar Köyü yakınlarında meydana gelen kaza sonrası şehit veren Bolu İtfaiye Teşkilatı’na taziye ziyaretleri sürüyor. AK Parti Bolu İl Teşkilatı ve Boluspor yönetim kurulu itfaiye çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2 itfaiye erinin şehit olduğu kazanın ardından yaptığı değerlendirmede “Görev aşkıyla şehit oldular. İnşallah şehitlerimizin anılarını yaşatacağız. Çocuklarımızı geri getiremeyebiliriz ama geride kalanlar bize emanettir. Ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Cumartesi günü Tekke Işıklar Köyü yakınlarında meydana gelen kazada 2 şehit veren Bolu Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’na taziye ziyaretleri sürüyor. AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti teşkilat mensupları, Boluspor Başkanı Necip Çarıkcı ve Boluspor yönetimi Bolu Belediyesi İtfaiye Teşkilatına taziyede bulunuldu

“BOLUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay,  hafta sonu meydana gelen kazada 2 şehit veren İtfaiye Müdürlüğü’nde bulunduğu taziye ziyaretinde; “Malumunuz Pazar günü Büyük Tekke köyünde yaşanan bir yangın sonrasında Bolu Belediyesi İtfaiye eri arkadaşlarımızın olay yerine intikali ve oradaki vatandaşlarımıza yardım amacıyla doğal olarak gidişleri esnasında elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını yitiren iki tane genç kardeşimiz Bolulu şehidimiz, Bolu Belediyesinin itfaiyesin görev şehitleri var. Bu manada biz de bugün Sayın Belediye Başkanımızın şahsında tüm belediye personeline ve itfaiye müdürümüze burada başsağlığı dileklerimizi iletmek için bugün buradayız. Rabbim bir daha yaşatmasın. Rabbim iki genç kardeşimiz itfaiye eri görev şehidi olan kardeşlerimizi ailelerini, annelerine, babalarına ve görev yapan arkadaşlarına sabırlar versin diliyoruz. Burada bulunuş nedenimiz budur. Bolu’muzun başı sağ olsun. Tekke köyündeki vatandaşlarımızın da evleri yanmıştır onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” diye konuştu.

“BAŞIMIZ SAĞOLSUN”

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı ise, taziye ziyaretinde; “Cumartesi günü iki tane itfaiye erimiz bir kazaya uğradı, kaybettik. Öncelikle başımız sağolsun. En başta Belediye Başkanımıza itfaiye eri için buraya geldik. Üzülüyoruz, inşallah tekrar bunlar olmaz.” dedi.

“KENDİ CANIMIZDAN ÇOK İŞ AHLAKINI DÜŞÜNÜRÜZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ziyarette bulunanlara teşekkür etti. Başkan Yılmaz, “İtfaiyecilik en zor en sıkıntılı mesleklerden biridir. İtfaiyeler arasında da müthiş bir dayanışma vardır, bu dayanışmayı bu olaydan sonra daha iyi gördük. Tekkede çıkan yangınla ilgili haber alınınca buradan acilen çıkması gereken ekip çıktı. Kazaya uğrayıp ta şehit olan, görev şehidi olan kardeşlerimizde destek olarak gittiler. Yangına ilk giden ekibin eksilen suyuna takviye için gittiler. Ama şöyle bir sıkıntımız var itfaiye erleri genelde yangınlara müdahale ederler ve yangınlarda da başlarına kazalar gelebilir, inanmış bir kadrodur bunlar ve birbirleriyle uyumlu çalışırlar. Bizim teşkilatımız ise dünyanın en iyilerindendir. Destek olarak giden arkadaşlarımız ise biran önce suyu yetiştirmek için kendi canlarını tehlikeye atmışlardır ve şehit olmuşlardır. Bizim insan yapımız böyledir işte. Önce kendi güvenliğini değil önce oradaki zayiatı engellemek le ilgili tavırlarından dolayı böylesi bir kazaya uğradılar. Çok uzun zamandır itfaiye teşkilatımızda bir kayıp yaşanmamıştı. Daha çok fen işlerinde kazalar daha çok olur bizde tabi ki hiç olmamasını isteriz. Tabi bu genç arkadaşlarımız biran önce olay yerine gitmek ve yangına müdahale etmek, oradaki zayiatı en aza indirmek için kendilerini ortaya atmışlardır. “

“ANILARINI YAŞATACAĞIZ”

Başkan Yılmaz şehitlerimizin anılarını yaşatacağız emanetlerine sahip çıkacağız dedi ve konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu kardeşlerimizin anılarını yaşatmak bizlerin görevi olacaktır. Aileleri ile ilgili irtibatları kuracağız ve gerekeni yapacağız. Çocuklarımızı tekrar geri getiremeyebiliriz ama onun emanetleri bize emanettir diye kabul ederekten onlarla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Başkan yardımcılarıyla beraber aileleri ziyaret edeceğiz. Şu an sakinleşmesini bekliyoruz, kolay bir acı değildir, gencecik bedenler bunlar. Hepimizin başı sağ olsun, itfaiye teşkilatının başı sağ olsun diyorum.”

Editör: TE Bilisim