Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan talimat verdi, Hattat Emin Barın ile Ali Rıza Tekemen Caddelerini birbirine bağlayan dönel kavşak, vatandaşların tepkileri sonucunda kaldırıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valiliği’nden Mudurnu kavşağına karşılıklı giden yolda özellikle sabah ve akşam saatlerinde uzun süre uzun kuyruklar oluşuyor, Hattat Emin Barın Caddesi ve Ali Rıza Tekemen Caddesi’ni birbirine bağlayan dönel kavşak sürücülere zor anlar yaşatıyordu.

Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan dönel kavşak çok konuşuldu üzerine tartışmalar yaşandı. Öyle ki konuyla ilgili Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. Oturumunda MHP Belediye Meclis Üyesi Necdet Çakır, kavşağın kaldırılması gerektiğine işaret ederek; “Askerlik şubesinin oradaki kavşakta, sabah ve akşam saatlerinde trafikte bir sıkıntı olduğunu, bu kavşağın kaldırılması gerektiğini söylemiştik” demişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise şikâyetlerin farkında olduklarını belirterek, gerekirse kavşağın kaldırılacağını söylemiş, Emniyet birimleriyle iletişim halinde olduklarını da aktarmıştı.

Özcan, vatandaşlardan gelen tepkileri göz önünde bulundurdu. Hattat Emin Barın ile Ali Rıza Tekemen Caddelerini birbirine bağlayan dönel kavşak, Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kontrolünde kaldırıldı.

Bolu’nun en çok kullanılan caddelerinden birisi olan ve üzerinde Bolu Valiliği, askerlik şubesi gibi kurumların bulunduğu bölgedeki 3 kavşaktan biri artık yok.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ