SESSİZ BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere 85 gün kaldı.

Bugüne kadar hayatımda gördüğüm en sönük seçim dönemini bu seçimde yaşıyoruz diyebilirim.

Çünkü seçim havası denen bir şey yok.

Ne meydanlarda bayraklar var, ne posterler, ne afişler ne de bina giydirme reklamları…

Mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve mahalle muhtarlıkları koltuklarına oturmak isteyenlerin sessiz bekleyişleri sürüyor. AK Parti’de aday adayları üzerinden farklı senaryolar ileri sürülürken, MHP ve İYİ Parti’de de netlik kazanan isim yok. Bolu’nun tek resmi açıklanan Belediye Başkan Adayı CHP’den Tanju Özcan…

Bolu’da henüz seçim havası yok…

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için önceki seçimlere göre erken başlayan aday belirleme süreci devam ederken; aday denklemiyle ilgili sorular henüz cevaplanmadı.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYI ÇOK ADAY YOK!

AK Parti Bolu merkezde 5 aday adayı kendilerini tanıtmak için farklı stratejilerle çalışmalarını sürdürürken; aday adayları dışında bir ismin aday olarak gösterilebileceği söylentileri halen daha kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Öte yandan ön plana çıkan aday adayında son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği aşikar.

MHP’DE SESSİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu’da ise iki aday adayı başvurusunu gerçekleştirdi.  Bilinen o ki, bu seçimlerde MHP ve AK Parti Cumhur ittifakı çatısı altında seçimlere gitmiyor. MHP’ de adaylık sürecinde bir sürpriz yaşanması kulislerde dile getiriliyor.

MUHALEFETİN ADAYI NET

Genel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında buluşan muhalefette, ittifakın dağılmasının ardından aday belirleme konusunda sıkıntı yaşamadı. Hali hazırda mevcut Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP’nin adayı.

İYİ PARTİ ADAY BULAMIYOR MU?

İYİ Parti Bolu’da durum farksız. 81 ilde ittifaksız seçime girecekleri bilinse de henüz bir aday başvurusu yapılmadı.  İki ismin aday edilmesinin muhtemel olduğu kaydedilirken, henüz açıklanan bir isim yok.

Bolu’da henüz bir seçim havası yok…

2019 yerel seçimlerinde aday adayları, akabinde adaylar, Belediye, il genel meclis üyeleri için süreç hızla ilerlemişti. Rakipler belli, Bolu seçim atmosferine iyiden iyide girmişti. Çoktan sokağın nabzını tutmaya vatandaşa  mikrofon uzatmaya başlamıştık.

Meselenin siyaset boyutu yanında bu seçimlerin en önemli gündemi yerel hizmetler olacak. 2019 seçimleri öncesindeki seçim vaatleri, verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği, üretilen yerel hizmetler oy verme davranışını etkileyecek. Tüm bunlar yaşanırken vatandaşın asıl gündemi yerel seçim, adaylar ve siyasi partiler olacak mı? Yaşayıp göreceğiz…

Öyle ki sessiz bekleyiş devam ediyor… Ne yazık ki Bolu’da seçim havası yok!

                                                           ASLI AKIŞ                                                    

Editör: Oğuzhan EKE