Asrın İş Adamları Derneği Bolu şube başkan ve yöneticileri onlarca üyesi bulunan İzzet Baysal küçük Sanayi sitesi yönetim kurulu başkanı Salim Yücel’i ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundular.

Ortak Hareket…

Ziyarette site bünyesinde faaliyet gösteren üyelerini tanıtan Dernek başkanı Kadir Biçer, üyelerinin ve genel olarak sanayi sitesinin çalışma ve taleplerini dinleyerek sanayicilerin ve sitenin daha iyi koşullara gelebilmesi için Site başkanı Salim Yücel ile ortak hareket etmeyi kararlaştırdılar.

Alt yapı, elektrik kesintisi, zayıf internet ağı, yüksek iş yeri kiraları, doğal gaz gibi üyelerinin taleplerini ileten Kadir Biçer yapılan çalışmaları dinleyerek destek sözü verdi.

Yüksek kira ve iş yeri…

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirip teşekkür eden Sanayi site başkanı Salim Yücel “maalesef iş yeri kira ve fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor, Bolumuzun ve üreten iş insanlarımızın yeni Organize ve sanayi tesislerine ihtiyacı var, tarım arazisi olmayan Bolunun otoyol üzeri yerlerini yetkililere dile getirdik. Yeni yapılan sanayi sitesi geçici olarak bu ihtiyacı ancak karşılayabilir, ileri dönemlerde yeni yatırımlara ihtiyaç olacak, şimdiden harekete geçilmeli.

Elektrik kesintisi…

Sitemizin elektrik trafo ve kablo teçhizatı zayıf, yağışlı ve fırtınalı günlerde sürekli elektrik kesintisi yaşıyoruz, buda faaliyet gösteren iş yerlerimize olumsuz yansıyor, yaklaşık 1500 çalışan bir saat elektrik kesintisine maruz kalınca işverenin ve ekonomimizin uğradığı zarar ortadadır. Çözüm için defalarca yetkili kuruma başvuruldu, son tarih olarak 2025 yılı verildi, daha erkene alınması gerekiyor.

İnternet…

Hemen karşımızda bulunan Organize sanayi Bölgesine 100 mpss internet sağlanırken bize alt yapısı uygun olmadığı için 8mpss verilebiliyor, fiber optik kablo döşenip hızlı internete sitemizi geçirebilmek için yine defalarca başvuru yaptık fakat yeteri ilgi ve hizmet göremiyoruz.

Doğal gaz…

Sitemizi bu sene doğalgaz ile buluşturacağız, ana hattı çekildi iş yerlerinin başvuru yapmasının ardından dükkânlara bağlanarak gaz verilmeye başlayacak. Bunun için taleplerin ilgili firmaya bir an önce bildirilmesini site üyelerimizden bekliyoruz.

Alt yapı…

Sitemiz kurulduğu zamanki teknoloji ile döşenen alt yapı sistemi şuan yoğunluğu kaldırmıyor, her ani yağış sonrası sitenin kot farkından da dolayı su baskınları yaşıyoruz, belediyeden baskınlarda vidanjör ve alt yapı yenilenmesi için lokal destek alabiliyoruz genel olarak yenilenebilirse çok daha rahat edeceğiz.

Üst yapı…

İş yeri yetersiz gelenler için yönetim olarak dükkân önü çıkartma projesi çizdirerek resmi kurumlara onaylattık. Site işverenlerimizin ayrı ayır masraf etmeden ücretsiz istifadesine sunduk. Bu vesileyle sitemizi görsel olarak düzenli hale getirdik.

İzzet Baysal ismi…

İzzet Baysal Bolu için çok değerli, Bolu’yu Bolu yapan insan, Bolu’da iki küçük sanayi vardı hem ayırımını yapabilmek hem de İzzet babanın ismini yaşatmak için başvurduk. Tabi yıllık ortalama 100 isim için başvuru olunca İzzet Baysal vakfı haklı olarak ince eleyip sık dokuyor, bize gösterdikleri teveccüh için kendilerine teşekkürü borç biliriz.

Bolumuzun Belediye ve Millet Vekillerimizden sadece seçim dönemi değil her daim ziyaret, ilgi ve alakalarını üreten ve istihdam sağlayan iş insanı üyelerimiz için bekliyoruz” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ