Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TSO Başkanı Ateş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında ekonomik kalkınmaya verdiği önemi belirterek;  “Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için, pek çok reforma imza atıp, bir inkılap hareketi başlatan, ulu önder, büyük komutan, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrıldığı 10 Kasım 1938 tarihinden bu yana geçen 84.yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

“ATATÜRK, TÜRK HÜR TEŞEBBÜSÜNE VE ÖZEL SEKTÖRE BÜYÜK KIYMET VERMİŞ”

Nereden geldiği, hangi dili konuştuğu önemli olmaksızın bütün bir milleti bağımsızlık ülküsü etrafında bütünleştiren, tarihte eşi daha önce hiç görülmemiş bir istiklal zaferinin başkahramanı olan Atatürk, Türkiye’nin hem ekonomik hem de kalkınma sürecesin de Türk hür teşebbüsüne ve özel sektörüne büyük kıymet vermiş, güven duymuştur.  Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında Ekonomik kalkınmanın önemini bilen Atatürk; “Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır,” diyerek, ekonomik kalkınmaya verdiği önemi dile getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜM SORUMLULUKLARI EKSİKSİZ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Atatürk’ün çizdiği yolda, hedeflerinden sapmadan ilerlemeyi sürdüreceklerini de ifade eden Ateş;  “Bugün 100. yaşına yaklaşan Cumhuriyetimizi bizden sonra gelecek nesillere gelişmişlik ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye bırakmak adına, kendimize düşen tüm sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirme gayretindeyiz. Bu vatanın bir ferdi olma gururu, geçmişimizden aldığımız güç ve geleceğe olan umudumuzla, Atatürk’ün çizdiği yolda, hedeflerimizden sapmadan ilerlemeyi sürdüreceğiz.

“HEM BİLİMDE HEM EKONOMİDE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞILMASINI ÖĞÜT ETMİŞTİR”

Atatürk’ün bizlere bıraktığı eserleri arasında en önemlisi olan Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğe çok daha güçlü ve kalkınmış biçimde taşıyabilmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle gayret göstermeye devam edeceğiz. Atatürk, ömrünü milletine adamış, kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve hem bilimde hem ekonomide muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasını öğüt etmiştir. Bu düşünce ve sorumlulukla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim