Avukatlar Günü’nde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, “Adalet kurumu içerisindeki eşitliğin içerisinde, eşitiz. Avukat olmazsa adalet olmaz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında Anıtpark’ta bulunan Atatürk Anıtı’nda çelenk bırakma töreni düzenledi. Törene Baro Başkanı Sabri Erhendekçi ve baro üyesi avukatlar katıldı. Tören, Başkan Erhendekçi’nin çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının akabinde okunan İstiklal Marşı ile devam eden programda, Başkan Erhendekçi, avukatlık mesleğine ilişkin konuşma yaptı.

“AVUKATLAR GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN”

Avukatlar Günü’nü de kutlayan Erhendekçi, “Görevimizi yerine getirirken gösterdiğiniz onurlu mücadele, aynı zamanda hukuk devleti, demokrasi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı için verdiğiniz mücadele için sizleri saygıyla alkışlıyorum. Avukatlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

“SAVUNMA MAKAMINI TEMSİL EDİYORUZ”

Avukatlık mesleğinin yargı kurumu içerisindeki konumuna ilişkin konuşan Erhendekçi, “Mesleğimize atfedilen bugün bizim için önemlidir. Bugün vesilesiyle mesleğimizin önemini bir defa daha ifade etmemiz ve adalet kurumu içerisindeki yadsınamaz yerini bir defa daha belirtmemiz gerekmektedir. Yargı kurumunun savunma makamını temsil ediyoruz. Savunmanın en kutsal hak olduğunu hiçbir şekilde yadsıyamayız. Bizim mesleğimizin kutsal yönü de savunma hakkının kutsallığından kaynaklıdır” ifadelerini kullandı.

“MESLEĞİMİZİN ASALETİ BAĞIMSIZLIĞINDAN KAYNAKLANIR”

Avukatın gücünü bağımsızlıktan aldığın altını çizen Erhendekçi, “Adalet kurumu içerisindeki eşitliğin içerisinde, eşitiz. Avukat olmazsa adalet olmaz. Yargı erki içerisinde eşit şekilde varız. Biz avukatlar yılmadan adaleti arıyoruz. Adaletin gerçekleşmesi için verdiğimiz mücadelenin büyüklüğü bilgimizden, fikirlerimizden ve geniş ufkumuzdan kaynaklanıyor. Burada altını çizerek ifade etmem gerekir ki mesleğimizi ifa ederken bağımsızız. Mesleğimizin asaleti bağımsızlığından kaynaklanır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim