TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması

Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın komisyon üyeleri ile birlikte Mardin'de incelemelerde bulundu.

Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın ile alt komisyon üyeleri Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal beraberlerindeki heyetle farklı sektörlerdeki kooperatifleri ziyaret etti.

Merkez Artuklu ilçesinde Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve kooperatife bağlı Zamarot1890 işletmesini inceleyen komisyon üyeleri, kooperatifin kurucularından şef Ebru Baybara Demir'den bilgi aldı.

Ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada,  Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın sosyal kooperatifin yasal düzenlemesinin ilk olarak İtalya’da yapıldığını, incelemeye başladıklarında bunun kökeninin kendi medeniyetlerine dayandığını gördüklerini söyledi.

“SIFIR ATIK DA BİZİM ÇALIŞMALARIMIZIN İÇİNDE”

Kooperatifçiliğin Türkiye'de çok gelişmiş yasal düzenlemelerinin bulunduğunu anlatan Aydın, "Sosyal kooperatifin bir düzenlemesi olmadığı için 'sosyal kooperatifçilik nedir ve diğer kooperatiflerle nasıl kaynaştırırız, nasıl yaygınlaştırırız ve bunu yasal zemine çekeriz' çalışması içerisindeyiz. Özellikle kadın kooperatifleri olarak çalışan kadın kooperatiflerimizin de birtakım sıkıntıları var. O sıkıntıları da aldık. Bir rapor hazırlıyoruz. Komisyonumuzda hem sosyal kooperatifçilikle alakalı hukuki düzenlemelerin alt yapısını oluştururken bir taraftan da diğer kooperatiflerle çalışmayı aslında gündeme getirmiş olacağız. Bunun yanında israfın önlenmesi sıfır atık da bizim çalışmalarımızın içinde. İnşallah bu sistemin Türkiye’de kullanılabilir hale gelmesi ve dezavantajlı grupların da faydalanabileceği ve medeniyetimizin köklerinin bir kez daha yaşatabileceği bir sistemin hayata geçebilmesi için çaba sarf edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Komisyon üyeleri daha sonra diğer kooperatiflere ziyarette bulundu.

Editör: TE Bilisim