(İHA) - Kastamonu’nun İnebolu ve Cide ilçelerinde ayılar, kovanlara zarar vererek balları yedi, arıları telef etti. İnebolu ilçesinde ayının alınan tüm önlemlere rağmen kovanlara ulaştığını gören vatandaş büyük şok yaşadı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Başköy köyünde yaşayan Mustafa Kıyoğlu, arı kovanlarının çevresini ayı saldırılarından korumak için saclarla çevirdi. Kovanlarını ayılara karşı korumak için tedbir ve önlem alan Mustafa Kıyoğlu, kovanlarını kontrol ekmek için arılığına gitti. Arılığında gördüğü manzara karşısında şaşıran Kıyoğlu, ayının sacın altını kazarak içeri girdiğini ve kovandaki balı yiyerek, arıları da telef ettiğini gördü. Ayının aldığı tüm önlemlere rağmen arıların bulunduğu alana girmeyi başardığını belirten Kıyoğlu, “Ayının akıllığına bakın. Telin altında toprağa kazmış, tellerde de elektrik var. Arılıkta kovanın bir tanesine zarar veriyor ve balları yiyor. Acilen buna bir çare bulunması gerekiyor. Böyle devam ederse kovan kalmayacak” dedi.

Öte yandan, Cide ilçesine bağlı Irmak Mahallesi'nde ikamet eden Sami Oturak’a ait evin önünde bulunan arılığa da ayı girdi. Arılıkta bulunan 40 kovana zarar veren ayılar, arıları da telef ederek kovanların içerisinde bulunan balları yedi. Sami Oturak, sağlık sorunları sebebiyle İstanbul’a gittiğini belirterek, komşularının arılığına ayının girdiğini ve kovanları parçaladığını söylemesi üzerine İnebolu'ya dönmek zorunda kaldığını kaydetti. Oturak, farklı zamanlarda komşularının kovanlarının ayı saldırısı neticesinde zarar gördüğünü söyledi.

Editör: Servet GÖKÇEK