Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kan bağışında bulundu. Özlem Kalaycıoğlu, “ ‘Hastalık bulaşır mı?’ endişesi kan bağışı sayısında azalmaya yol açmıştır. Bizler de buradan yola çıkarak gönüllü arkadaşlarımızla kan bağışında bulunduk, hem destek olmak hem de toplumda farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

BAİBÜ öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu kan bağışında bulunma etkinliğine; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Arife Akkaya, Leyla Saçmacı, Kader Bıdaklı, Meryem Mülayim, Rabia Ak, Seda, Yalçın Gülbahar Çelepkulu, Özlem Kalaycıoğlu, Sema Nur Demir, Esma Civelek, Murat Düzgören, Emine Hüyük katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Hacer Alpteker önderliğinde, sosyal sorumluluk dersi kapsamında kan bağışının önemini vurgulamak amacıyla “kan bağışı projesi” adı altında etkinlik gerçekleştirdiklerini aktaran 4. Sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri, Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

“Unutmayınız Ki Hayat Kurtarmak Kanımızda Var”

Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden olan Özlem Kalaycıoğlu ise, pandemi sürecinde kan bağışı sayısında azalma olduğunu vurgulayarak, “Toplumsal dayanışmanın her zamankinden fazla olduğu bu dönemde Türk Kızılay Kan Bağış Merkezleri, bağışçı için gerekli güvenlik önlemlerini de alarak kan bağışı çalışmalarını ara vermeden sürdürmektedirler. Ancak gerek hastalığın yayılmasını azaltmak amacıyla alınan izolasyon önlemleri gerekse toplumda yaygınlaşan “hastalık bulaşır mı?” endişesi kan bağışı sayısında azalmaya yol açmıştır. Bizler de buradan yola çıkarak gönüllü arkadaşlarımızla kan bağışı yaparak hem destek olmak hem de toplumda farkındalık yaratmak istedik. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Hepimizin kendisi ve yakınlarının bir gün kan ihtiyacı olabilir. Aradığımız kanı bulmak çok zor olabilir. Bunun için herkesi duyarlı olmaya ve kan bağışına destek olmaya davet ediyoruz. Dayanışma ihtiyacının arttığı bu zor günlerde gönüllü bağışçılarımıza “YAŞAMSAL” bir görev düşmektedir. Sizler de en yakın Kızılay Kan Bağış Merkezine başvurarak lütfen kan bağışında bulununuz. Unutmayınız ki hayat kurtarmak kanımızda var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim