Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından Aşure Günü münasebetiyle Gölköy Kampüsü’nde aşure dağıtıldı. Aşure ikramında bulunan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Hicri yılbaşı Muharrem Ayı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Haber: CANSU GÜRZ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından düzenlenen aşure günü etkinliğinde BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Öğrenci Dekanı ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Genel Sekreter İhsan Ağcan bereketin simgesi aşureyi birlikte dağıttı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Gölköy Kampüsü aktivite Merkezi önü ve BAİBÜ İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde vatandaşlar ve personele Aşure Günü olarak bilinen Muharrem ayının 10. gününde aşure ikramında bulunuldu.

“TÜM İNSANLIĞA BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

BAİBÜ Rektörü, Mustafa Alişarlı, Muharrem Ayının tüm İslam Âlemine barış ve huzur getirmesi temennilerinde bulunarak, “Malum 1 Muharrem Müslümanların Hicri Yılbaşı. Bu vesileyle 1444. Hicri Yılbaşının tüm Müslüman Âlemine kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. 10 Muharrem’de malum aşure günü yine tüm Müslüman camiası için oldukça önemli bir gün. Bugünlerde hem oruç tutmanın çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Tüm gönül coğrafyamız takip ettiği, önem verdiği bir ay. Çünkü paylaşmanın, yardımlaşmanın ön plana çıktığı, değer bulduğu bir gün. Bu vesileyle hem Hicri Yılbaşımızı 1444. Hem de Muharrem Ayımızın ve 10. Muharrem’in tüm İslam Âlemine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİLER

Bu özel günde, manevi ve kültürel zenginliğin yaşatılmasına amacıyla üniversite tarafından vatandaşlara ve personele aşure ikramı yapılmasına yoğun ilginin olduğu etkinlikte vatandaşlar, toplumsal birlikteliği kuvvetlendiren geleneklerden biri olan aşure dağıtımından dolayı BAİBÜ Rektörlüğüne teşekkürlerini ilettiler.

 

Editör: TE Bilisim