Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans verdi.

Haber: CANSU GÜRZ

Cumhuriyetin 99’uncu yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans verdi. Konferansı BAİBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlilerinden Prof.Dr. Nuray Özdemir Tiryaki gerçekleşti.

Konferansa BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aydın Him, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin 99’uncu yılında “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu seminer verdiği için heyecanlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tiryaki, 100’üncü yılından gün alan cumhuriyetin Dünya’da bir ilk olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, “Cumhuriyetin 99’uncu yılında gerçekten coşkuyla kutladık cumhuriyeti, ben yüzüncü yılında çok daha coşkulu kutlayacağımıza inanıyorum.” dedi.

“CUMHURİYETİMİZ ARTIK 100’ÜNCÜ YAŞINDAN GÜN ALMAYA BAŞLADI”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Profesörlerinden Tiryaki, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutladık ve cumhuriyetimiz artık 100’üncü yaşından gün almaya başladı umarız ki nice yüz yıllar cumhuriyet yaşasın. Konuşmam genel hatlarıyla cumhuriyet nedir? Atatürk’te cumhuriyet fikrinin gelişimi, cumhuriyetin kazanımları, cumhuriyetin ilanına giden yolda Türkiye’de neler yaşandı? Cumhuriyetçilik fikrinin gelişimi ve cumhuriyet bayramlarının Türkiye’de ki önemi üzerine konuşmamı şekillendireceğim.

Özellikle cumhuriyetin kutlamaları, bayram kutlamalarını kısmına biraz değineceğim, biraz da özel bir çalışma alanımda, özellikle de Bolu bölgesinde yaşanan kutlamalara Cumhuriyet’in ilk yıllarında, bunları görsellerle paylaşacağım.” şeklinde konuştu.

“ACELE EDİP BU GÜNLERDEN BAŞLAMAK LAZIM KUTLAMALARA”

Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, Türkiye cumhuriyetinin 100’üncü yılından gün aldığını hatırlatarak, “Cumhuriyetin 99’uncu yılında gerçekten coşkuyla kutladık cumhuriyeti, ben yüzüncü yılında çok daha coşkulu kutlayacağımıza inanıyorum. Umarım ki bu yönde de planlanır programlanır bence acele edip bu günlerden başlamak lazım kutlamalara. Umarız ki çok coşkulu olur. Çünkü 100’üncü yılını kutlayan bir tek bizim cumhuriyetin. Bunun kıymetini bilmek lazım.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim