(Haber Merkezi) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Maliye Araştırma Topluluğunun öğrencilere yönelik olarak organize ettiği Vergi ve Muhasebe Haftası Semineri İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program, İİBF Dekanı Prof. Dr. Rahmi Yücel ve Maliye Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Şahin’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Bolu İl Defterdarı Hasan Çelik defterdarlığın tarihi, kapsamı ve kuruluş amacına ve faaliyetlerine ilişkin kısa bir sunum gerçekleştirdi. Çelik ve Defterdarlık Gelir Uzmanları gelir uzmanlığı mesleği ile ilgili öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır, öğrencilerin kariyer hedeflerine yön verecek mesleki bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen seminer, Bağatır’ın kamu kurumları ve muhasebe mesleğinde kariyer olanakları konusunda öğrencilerin sorularını cevaplandırması ile sona erdi.

Editör: Servet GÖKÇEK