(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında hazırladığı görselde, Atatürk’ün fotoğrafını kullanmadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü kapsamında BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, anma mesajı yayımladı. Rektör tarafından yayımlanan mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yıl dönümünde saygıyla yâd ediyoruz. Şehitlerimizin aziz kanları ile büyük bir bedel ödenerek kurulan Cumhuriyete, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile milli ve manevi değerlerimiz ışığında çok çalışarak sahip çıkıyoruz. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak gerçekleştirdiğimiz akademik çalışmalarımız ve başarılarımızla tam bağımsız Türkiye hedefine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yâd ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Mesaj üniversitenin çeşitli sosyal hesaplarında hazırlanan bir görsel ile servis edildi. Mesaj için hazırlanan görsel ise tepkilere neden oldu. Atatürk fotoğrafının bulunmadığı görselde Türk bayrağı ve üniversitenin bayrağı yer aldı.

Hazırlanan görselde neden Atatürk’ün kullanılmadığına dair açıklama bulunmuyor.

görsel 1

Editör: Servet GÖKÇEK