2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi lisans ve önlisans bölüm ve programlarındaki toplam doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Haber: Yasin Celal Torun

Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin yetenek sınavlarıyla öğrenci alınan bölümler ile bir lisans bölümü haricinde toplam 6 bin 211 kontenjanın tamamına adaylar yerleşti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 16 fakülte ve 1 yüksekokulda toplam 69 bölüm ve 8 meslek yüksekokulunda 53 program bulunuyor. Lisans bölümlerine ayrılan 3 bin 681 kontenjana 3 bin 720 aday, önlisans programlarına ayrılan 2 bin 530 kontenjana 2 bin 604 aday yerleşti.

Bu sonuçlarla toplam doluluk oranı yüzde 100’ü aşan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ülkemizde en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu.

KAYIT İŞLEMLERİ

BAİBÜ’ye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr web adresinden yapabilecekler. E-kayıt yaptırmakta sorun yaşayan öğrenciler ise kayıtlarını, 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yerleştikleri fakülte ve yüksekokullarına şahsen başvurarak yapabilecekler.

Kayıt ve kayıt yerleri hakkında ayrıntılı bilgilere http://oidb.ibu.edu.tr ve www.ibu.edu.tr adreslerinden ulaşılabilir.

 “SİZLERİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUZ”

YKS tercih işlemlerine göre BAİBÜ’ye yerleşmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne yeni katılan siz kıymetli öğrencilerimize hoş geldiniz diyor, sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu yıl yüzde 100’ü aşan doluluk oranıyla üniversitemiz en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmuştur. Bunun en önemli nedenlerinden biri, bilimsel alanda giderek artan başarılarımız ve öğrenci odaklı bir üniversite olmamızdır. YKS yerleştirme sonuçlarının, öğrencilerimize, üniversitemize, Bolu’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ