Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulunan Bakan Fatih Dönmez, “Deprem nedeniyle kısa süreli bir aksama oldu ama Allah nasip ederse nisan sonu, mayıs başı gibi yerli gazımızı vatandaşımızla buluşturacağız” dedi.

(İHA)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkacağı ilk nokta olan Zonguldak’taki Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinin inşaatında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı. Depremin ilk gününden itibaren bölgede olan Bakan Dönmez de bölgedeki mesaisine ara verip Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’ne geldi.

İlk olarak TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin’den bilgi alan Dönmez, sonrasında da saha da incelemelerde bulundu.

"YERLİ GAZIMIZ KISA SÜRE İÇİNDE SİSTEME VERİLECEK"

Dönmez, Karadeniz gazının nisan sonu, mayıs başı gibi sisteme verileceğini aktararak, “Buradaki bulunan yüzlerce iş makinesi arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Orada bize daha acil ihtiyacı olan vatandaşımız varken duyarsız kalmak olmazdı. Takvimin erteleneceğini, bazı işlerin aksayacağını öngörerek bütün gücümüzle bölgeye geçtik. Orada bir vatandaşımızın enkazdan sağ çıkması bizim için bütün projelerden önemli. Şimdi de kaldığımız yerden daha inanmış ve güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Buradaki arkadaşlarımız zoru başarmakta mahir insanlar. İnanıyorum ki bunu da başaracaklar. Deprem nedeniyle kısa süreli bir aksama oldu ama Allah nasip ederse nisan sonu, mayıs başı gibi yerli gazımızı vatandaşımızla buluşturacağız”

Editör: Oğuzhan EKE