Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Uzunçam köyünde hastaneye gidemeyen vatandaşların, köye götürülen mobil sağlık hizmeti kapsamında, uzman hekimlerce muayene edildiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Haber: Aslı Akış

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, hastalıkların erken teşhisi ve hastaneye gelmekte güçlük çeken vatandaşlar için “Sağlıklı Hayat İçin Bizim Köyde Buluşuyoruz” projesi başlattı. Proje kapsamında oluşturulan mobil sağlık ekibi, köylere giderek vatandaşları sağlık kontrolünden geçiriyor.

Bu kapsamda, Mudurnu'nun Uzunçam köyüne de giden mobil sağlık ekibi, köy odasında vatandaşları muayene etti. Yaşlı ve yatalak hastalar ise evlerinde kontrol edildi. Daha ileri seviyede muayene ve tedavi ihtiyacı olan vatandaşlar için de randevu oluşturuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da köylülerin ayağına kadar giden sağlık hizmetiyle ilgili bir paylaşım yaparak,  “Bolu Mudurnu'nun Uzunçam köyü hareketli günlerinden birini yaşadı. Uzman hekimlerin de bulunduğu ekiplerimiz, hastaneye gitmekte güçlük çeken hastalar ve sağlık taramaları için oradaydı. Köy odası küçük bir hastane gibiydi. Görevimizi yaparken gösterdikleri konukseverlikse eşsiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim