Gölköy’de bulunan sazan üretim tesisindeki balıkları yiyen su samuru, kapanla yakalanarak, zarar verilmeden yeni doğal yaşam ortamına bırakıldı.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bolu ve çevre illerin su kaynaklarında sürdürülebilir canlı hayatın temini adına, Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda sazan balığı yavru üretimi yapılıyor. Üretim yapılan tesiste süredir anaç sazan balıklarının yer aldığı havuzda eksilmeler olduğu fark edildi.

Eksilmelerin olması üzerine harekete geçen tesis çalışanları havuzlara tuzak yerleştirdi. Yerleştirilen tuzağa, gece saatlerinde, avlaması yasak olan 1 adet su samuru yakalandı. Kontrolleri yapılan su samurunun, tesise ulaşamayacağı bir uzaklığa bırakılması kararlaştırıldı.

Su Ürünleri Mühendisi Çağatay Oktay ve görevliler eşliğinde yapılan incelemeler neticesinde, su samuru

Aladağlar mevkiinde doğal yaşamını sürdürebileceği, gıda sıkıntısı çekmeyeceği uygun ortamına bırakıldı.

“YAKALANACAK BİREYLER AYNI ORTAMA BIRAKILACAK”

Olayla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, “Anaç balıklarımız için tehlikeli bir canlı olan su samuru ekiplerimiz tarafından kurulan kapan ile yakalanarak yaşamını daim ettirebileceği uygun bir ortama bırakılmıştır. Aile olarak yaşayan bu canlının muhtemel üyelerini yakalamak için kapan çalışmalarımız devam edecektir. Bundan sonra yakalanacak bireyler de aynı ortama bırakılacaktır. Burada bizleri mutlu eden yaban hayatın önemli aktörlerinden olan su samuruna zarar gelmeden anaç balıklarımızın güvenliğini sağlayabilmektir" dedi.

Editör: TE Bilisim