Ocak, Şubat ve Mart aylarında yağan kar, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan baraja yaradı, Gölköy Barajı yüzde 95 doluluk oranına ulaştı.

Haber: Aslı Akış- Yasin Celal Torun

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık son yılların en önemli gündem maddelerinden biri. Bu yılın başından itibaren etkili olan kar yağışının endişeleri ortadan kaldırdı.

Kentte son bir ayda etkili olan yağmur ve kar sularının erimesiyle barajı besleyen Mudurnu ve Abant derelerinin debisi arttı. Yağan yağmur ve karla Gölköy Barajı bereketlendi.

Kentte günlerdir aralıklarla etkili olan yağmur ve yoğun kar yağışı Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Barajı’nın doluluk oranı artırdı.  Barajdaki doluluk oranı, son yağışların ardından yüzde 95’e ulaştı.

Çevredeki karların erimesiyle barajdaki su seviyesinin daha da artması öngörülüyor.

Geçen yıl yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi sonucu Gölköy Barajı’nda aynı dönemdeki doluluk oranı yüzde 45 seviyelerinde idi.

Nisan yağmurları ve karların erimesiyle şehrimiz, geçen yıl olduğu gibi bu yazı da susuzluk sorunu yaşamadan geçirecek. Öte yandan barajdaki su seviyesinin yüzde 100 olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim