Bolu Belediyespor Başkanı Sinan Barut, hafta sonu oynanan Mert Grup Sigorta maçı sonrasında yaşanan olaylar hakkında basın açıklaması düzenledi. Yaptığı açıklamada Barut, olayların Mert Grup yöneticisi tarafından başlatıldığını, benzer olayların geçtiğimiz sezonda yaşandığını vurguladı. Barut, “ Tek Sorumlusu rakip takım idarecisidir. Rakip takımının oyuncularını açıklamaları ise iftira boyutuna ulaşmıştır.” Dedi.

HABER: AHMET İSHAK GÜLEN

Sultanlar liginde Bolu ilini temsil eden ve seyircisiyle ligde taktir toplayan Bolu Belediyespor Voleybol takımı Başkanı Sinan Barut Hafta sonu yaşanan olaylarla alakalı basın açıklaması düzenledi. Görevi aldığı ilk yıl play-off, ikinci yıl ise Sultanlar ligine çıkarak büyük başarı elde eden ve Sultanlar liginde 5 galibiyetle 10.sırada yer alan Voleybol Takımı Başkanı Barut, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu fakat olayların rakip takım idarecisi tarafından başlatılmasına tepki gösterdi.

“TEK AMACIMIZ BOLUYU VOLEYBOL ŞEHRİ YAPMAK”

Başkanlığı üstlendiği ilk yıldan bu yana “Bolu ve Türk voleyboluna katkıda bulunmak bizim kulübümüz için şereftir.” İlkesiyle ilerlediğini belirten Başkan Barut, “Rakip oyunculardan ve kulüp yetkililerinden gelen asılsız beyanlardan sonra olayın aslını ve nasıl gerçekleştiğini anlatmak için bu basın toplantısını gerçekleştirime zaruriyeti doğdu.” Dedi.

Barut Konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bolu Belediyespor bu sene ilk defa Sultanlar Ligi’ne çıkma başarısı gösterdi. Çıkmasıyla birlikte de başarılı bir sezon geçirdiğimiz inancındayız. Bu başarının git gide devam etmesini, galibiyetlerin devam etmesini umuyoruz. Ama biz bu başarının dışında, ilk sezona çıkmamızdan itibaren söylediğimiz tek nokta şuydu, ‘Biz Bolu halkına, Bolu seyircisine, bizi izleyen herkese voleybolu sevdirmeye çalışacağız. Voleybolun güzelliklerini göstermeye çalışacağız.’ Bugüne kadar oynadığımız 15-16 maçta seyircimiz tarafından gerçekleştirilmiş en ufak bir aşırılık veya başka bir şekilde eylem kesinlikle söz konusu olmamıştır. Kaldı ilk defa salona gelen o kadar coşkulu kalabalığa rağmen en ufak bir olayın olmaması bizim için sevindiriciydi. Ta ki son olaya kadar.

“2 BİN 800 SEYİRCİ FENERBAHÇE’Yİ ALKIŞLADI”

“Biz de şu an Sultanlar Ligi’nde en fazla maça gelen seyircisi olan ilk üç sıradaki takım arasında yer alırız. Hatta fazla seyircisi olan takımlardan biriyiz. Fenerbahçe ile oynadığımız maçta 2 bin 800 tane seyirci olmasına rağmen en ufak bir taşkınlık olmamıştır. Fenerbahçe bizi yenmesine rağmen alkışlanmıştır. Galatasaray ile yaptığımız maçta yaklaşık 2 bin 400 seyirci olmasına rağmen, seyircilerimizin tamamı Galatasaray kulübü oyuncularını alkışlamışlardır. Hiçbir şeklide bizim sahamızda olay meydana gelmemiştir. “

“PROVAKATİF EYLEMLER SONRASI OLAYLAR MEYDANA GELMİŞTİR”

“Bir seyirci takımına niye kızar? Senin takımın galip gelmiş. Mert Sigorta takımını 3-1 yenerek galip geldiğimiz bir maçta ve maç sonrasında seyirci takımı tribüne çağırıyor, tribünde tam takım ve seyirci galibiyeti kutlarken orada kenarda, rakip idari kadrosundan bir kişinin provakatif eylemleri nedeniyle, Ankara’dan getirtilen, aslında o takımın seyircisi bile olduğuna kanaat getirmediğim, bazı seyircilerin sahaya sokulması ve onların tahrik edilip bizim seyircimize hakaret boyutuna ulaşan küfürleri nedeniyle seyirciler provoke edildi. Ondan sonra da olay meydana gelmiştir.

“Ancak bizi asıl üzen, olayın rakip takımdaki tek bir idari elemandan kaynaklamasına rağmen, bunun rakip takımın oyuncularına veya rakip takımın teknik heyetine karşı, olayın başından itibaren yapılmış olarak gösterilmesidir. Özellikle rakip takımının oyuncularını açıklamaları artık iftira boyutuna ulaşmıştır. Bizim seyircilerimizden hiç kimse ne maçın başında ne maçın ortasında ne de maçın sonunda rakip takım oyuncularına karşı en ufak bir küfürlü eylemi, en ufak bir hakareti, en ufak bir oyun motivasyonunu düşürecek eylemi olmamıştır.”

“ÖNCE TEHDİT EDECEKSİN, SONRA MAĞDUR OLDUK DİYECEKSİN”

 “Hangi oyuncu gelip buraya veya twitter’dan oradan buradan bize karşı maçın başından beri küfrettiler. Bizi darp ettiler. Bize karşı eylemde bulundular dediyse kesinlikle doğruyu söylemiyor. Artık bu iş çığırından çıktı ki, bu doğruyu söylemeyenler ve bize karşı iftirada bulunan kişiler hakkında da gereğini yapacağımızı hukuki boyutta belirtmek istiyorum. Herkes kendi işini yapacak. Oyuncu oyununun oynayacak. Taraftar tezahüratını yapacak. İdari kadro da takımı nasıl yönetecekse veya diğer idari kadro nasıl istatistiğini tutacaksa, sportif menajerin ne görevi varsa sadece onu yapacak. Kimsenin görevi gelipte rakip sahada seyirciyi provoke etmek, rakip takımın idari kadrosunda bulunan birisini tehdit etmek hakarette bulunmak değildir. Sen hem geleceksin buraya, bizim kazandığımız maçtan sonra biz orada galibiyeti kutlarken, gideceksin anons yapan görevliyi tehdit edeceksin, hakaret edeceksin akabinde kendi seyircini galeyana getireceksin. Benim seyircime karşı hakaretlerde bulunacaksın. Sonrada diyeceksin ki, biz mağdur olduk, bizim üzerimize geldiler. Bu şekilde mağdur edebiyatı yapacaksın. Böyle bir şey yok. Görüntüleri tek açıdan çekip, sonrasını gösterip benim kulübümü benim taraftarımı kimsenin bu şekilde holigan veya voleybola yakışmayan kulüp olarak göstermesine katlanmak zorunda değiliz, katlanmayacağız da.”

“OLAYLARIN HİÇ BİRİSİ BİZİM TARAFIMIZDAN BAŞLAMADI”

 “Biz olayın Bolu’da yaşanmasından bizim sahamızda olmasından dolayı çok üzgünüz. Bundan dolayı da hem kendi seyircimizden hem de bütün izleyenlerin hepsinden tek tek özür diliyoruz. Ama inanın olayların hiç birisi benim seyircimden benim kadromdan kimse tarafından başlatılmamış. Hiçbir şekilde oradaki sporculara, oyunculara karşı en ufak bir eylemde kesinlikle bulunulmamıştır. Yine izlediğim demeçlerinden birisinde malum şahıslardan birisi diyor ki ‘Kulüp Başkanı olayı provoke etti, kulüp başkanı galeyana getirdi, kulüp başkanı tarafından bu olaylara sebebiyet verildi’ diyor. Ben kendi ailemle beraber eşim, dostum ve çocuğumla gelip maç izliyorum. Benim kızım 11 yaşında. Olayın başladığında galibiyet fotoğrafı çekilmek için ben ve kızım beraber aşağıya iniyoruz. Kendisinin olay çıkartma kastı olan kulüp başkanı eşiyle, çocuğuyla gelip sahaya inme gibi bir gaflette bulunabilir m? Ben sahada olay çıkacağını tahmin etsem böyle bir şeyi istesem kızımla beraber sahaya inme gibi bir gaflette bulunabilir miyim? Tamamen algı operasyonlarıyla, tamamen algılarla şuanda kendi mağlubiyetlerinin üzerini örtmek için oyuncular kendi gösteremedikleri performansların üzerini örtmek için, oyuncular aldıkları mağlubiyete bir kılıf bulmak için ilk çıktıklarından beri kendilerine küfür edildiğini bu şekilde olayların bilerek isteyerek çıkartıldığını söylemektedirler. Kesinlikle hiç birisi doğruyu yansıtmamaktadır. Bununla beraber şimdi bu olayların nasıl çıktığı, çıkartan kişinin neden bu şekilde yaptığı, kaldığı olayları çıkartan kişi bu tip provokatif eylemlerden beslenen kişi. Daha önceki maçlarda da bu tür eylemleri oldu. Yine bu maçtan önce de aynı kişi tarafından belli bir sayı taraftar alma kapasitesi olmasına rağmen deplasman için kendi takımlarının bağlı bulunduğu sigorta şirketleri vasıtasıyla acentalardan haricen bilet alma durumları oldu. Bolu seyircisinden bilet toplama talepleri oldu. Hepsine karşı çıkmamıza rağmen sadece bu oyunun oyun kalması voleybolun bir spor kalması isteğimize rağmen maalesef bu olayların çıkmasına engel olunamamıştır. Bunları başlatan ne taraftarımız nede teknik kadromuzdur.”

"RAKİP TAKIM İDARECİSİNİ GEÇEN SEZON SOSYAL AĞALARDAN YAPTIKLARI VE GELEN TEPKİLER"

"OLAYLARI ATEŞLEYEN RAKİP TAKIM TARAFTARI"

"OYUNCULARA SALDIRILMADIĞININ KANITI"

 

Editör: TE Bilisim