Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Isparta’nın su fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamaları, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından tepki aldı. Öte yandan Isparta Belediyesi, CHP belediye meclis üyesi Grup Sözcüsü Hasan Kabaca’ da Başkan Özcan'ın açıklamalarının yanlış olduğunu söyleyerek Başdeğirmen’i destekledi.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz hafta, “Isparta Belediyesi olmasa Düzce Belediyesinin ne kadar başarısız olduğu ortaya çıkacak. Allahtan Isparta var. Düzce Belediye Başkanının en büyük şansı kendisinden daha beceriksiz olan Isparta Belediye Başkanı. Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanıyordu Isparta su 1 liraydı ben bunu hep seçimlerde anlattım. Şimdi Isparta’daki su fiyatlarına bakıverin 5.7 Liraya çıkmış”  ifadelerini kullanmıştı.

Isparta'da su fiyatlarının 5 Liranın üzerinde olduğunu iddia eden Başkan Tanju Özcan’ın sözleri karşısında Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sessiz kalmadı.

Başdeğirmen, Özcan’a sert sözlerle yanıt vererek; “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Her bir satırı bilgisizlik üzerine inşa edilmiş söylemlerinizi, siyasetçinin kaderi deyip görmezliğe gelerek içime atabilirdim. Ancak kamuoyunu yanıltıcı bir algı niteliği taşıdığından ötürü size cevap verme gereği duydum. Sizce suyun tonunu 5 lira 62 kuruşa halkına ulaştıran Bolu Belediyesi Başkanı mı beceriksiz yoksa tonunu 1 liraya halkının hizmetine sunan Isparta Belediyesi mi? Takdiri Sizlere bırakıyorum.” dedi.

“EDEPSİZLİĞİ MARİFET SANANLAR, EDEPLİ İNSANLARI APTAL SANIR”

Bolu Belediye Başkanının açıklamalarını terbiyesizlik olarak nitelendiren Başkan Başdeğirmen; “2019 yılından bu yana içme suyunun fiyatım 1 Liradan. 1 Lira 10 kuruşa dahi çıkarmadık. Bolu'da 5 Lira 62 Kuruş. 3 Lirada okuma parası alıyor. Edepsizliği marifet sananlar, edepli insanları aptal sanır. Orada mecliste bir tartışma var. Meclis kürsüsünde konuşma yapıyor. Düzce Belediyesi ile aralarında bir sürtüşme var. Yahu Düzceliler üzülmesin diyor. Düzce Türkiye’nin en beceriksiz Belediyesiydi şimdi birde Isparta çıktı. Bir önceki dönemde su paraları 1 liraydı. MHP'li Belediye başkanı vardı. Şimdi Beceriksiz belediye Başkanı Suyu 5 Lira 70 Kuruş yaptı diyor. Bu kadar terbiyesiz bir konuşma olmaz. Aslında bunlara cevap vermemem lazım. Ne derler 'edebim el vermez edepsizlik edere, susmak en güzel cevaptır edebi elden, gidene'.

“SÖYLEMLERİ BİLGİSİZLİK ÜZERİNE İNŞA EDİLMİŞ”

1 ton su kademesiz, kaç ton kullanırsa kullansın 5.62 kuruş Bolu Belediyesinde. Beceriksiz olan Isparta Belediyesi, becerikli olan Bolu Belediyesi arkadaşlar. Bakın burada siyasi düşünmeyin bizi söylüyor hepimizi. Şu parti bu parti demiyor Isparta Belediyesi diyor. Ayrıca okuma bedeli olarak eve gittiğinde yazdığı her pusuladan, ödeme pusulasından 3 lirada para alıyor. 1 Ton su kullanırsan 5.62 para 3 lirada okuma parası 8.62 kuruş. Birde bunu napmış bunu biliyor musunuz? Her 6 ayda bir tefe TÜFE’ye bağlamış. 6 ayda bir tefeye göre de fiyatlandırma yapıyor. Şimdi bunu söyleyen adam, bunu bize nasıl söyleyebildi, ben bunu merak ediyorum. Bilgisizlik üzerine inşa edilmiş söylemlerini bu kişinin siyasetçinin kaderi deyip ben üzerime alabilirdi. İçime atabilirdim ancak kamuoyunu yanıltan bilgiler olduğu için bunu da açıklama gereği hissettim. Bolu nere Isparta nere. Acaba bu vatandaş Isparta'ya hiç gelmiş mi? Videoyu izledikten sonra Bolu'da birçok insanla konuştum. İçerledim ben buna Bolu'daki birçok insanla konuştum. Bu başkanla ilgili o kadar şeyler söylediler ki inanın ben bunları size söyleyemem” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi, CHP belediye meclis üyesi Grup Sözcüsü Haşan Kabaca; “su fiyatıyla ilgili böyle bir fiyat belirterek cevap verdiyse bu yanlış. Bunu neye göre yaptığı veya konunun oraya nasıl geldiğini nasıl konuştuğunu bilmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim