Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulübün Karaçayır mahallesinde bulunan tesislerinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Abak önümüzdeki hafta kulübün mali yapısı hakkında açıklamalarda bulunacağını ifade etti.

Başkan Abak ayrıca, Gölcük’te bulunan 27 adet bungalov’un, Boluspor’a tahsis edilmesi halinde kırmızı beyazlılara büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“KULÜPTE TEMLİĞİMİZ VAR”

Abak, kulüpte hali hazırda bir temliğin olduğunu belirterek; “Önümüzdeki hafta yine bir organizasyon yapalım. Ondan sonrada Boluspor Kulübünün mali durumuna başlayalım. Şuanda bir gelirimiz yok. Tüm dünyada ekonomik anlamda sıkıntı var ama kulüplerde daha fazla sıkıntı var. Çünkü fiyatlar çok yüksek. Bizim ligde 3-4 tane kulübün bütçesi 205-300 milyonun üzerinde. Bizim kulüp olarak hiçbir gelirimiz yok. Zaten kulüpte temliğimiz var. Onları da önümüzdeki hafta detaylı bir şekilde tek tek açıklayacağım. Kulübün borcu, ne kadar borcu var, kimlere ödeme yapıldı. Yine yapılan ödemeler ne. Bunların hepsini açıklayacağım” dedi.

“Bu yapılanları sizler sayesinde Bolu halkının bilmesi gerekiyor”

Eski yönetimden kalan ibra olunmayan bir süreç olduğunu ifade eden Abak; “Tabi birde ibra olmayan sürecimiz var. Oda bugün yarın netleşiyor. Bu yapılanları sizler sayesinde Bolu halkının bilmesi gerekiyor. Bolu’da şöyle bir algı var. Bazıları diyor ki ‘Boluspor her yeri aldı’ Boluspor’da ne var? Açık otoparklar var. Geçen senekilerde yine problem var. Yine adamlar gitti. Kızılay otoparkı var. Bir de Gölcük var. Büfeler ve taksi durakları var. Onların zaten gelirleri çok ufak. Artık futbol ekonomisi bizim ligde de çok büyüdü. 40-50 milyonluk takım yapmadığınız zaman son haftalarda sıkıntı yaşanıyor” şeklinde konuştu.

“Boluspor’un son 4 haftası 8 milyon TL’ye patladı”

Geçtiğimiz yılın son haftasında Boluspor’a 8 milyona mal olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Abak; “Boluspor’un son 4 haftası yaklaşık 8 milyon TL’ye patladı. Futbolda kanun böyle. Ya çıkarken ya düşerken böyle paralar kazanılıyor. Bizim amacımız bu tesisleri Boluspor kulübüne yakışır, düzgün, düzenli bir hale getirmek. Çünkü burada yönetimde birlik beraberlik, şehirde birlik beraberlik veya sizin gazeteci arkadaşlarda birlik beraberlik olmadığı zaman bu futbol takımına da yansıyor” dedi.

“Herkes ödemesini alıyor, primini alıyor”

Abak, son olarak oynanan Pendikspor maçının galibiyet primlerinin oyunculara ödendiğini ifade ederek; “Futbolcularla yine bir toplantı yaptım. Herkes ödemesini alıyor, primini alıyor. Pendikspor maçının primleri dağıtıldı. Bu futbolda gelenek haline geldi. Bunu mecbur yapmak zorundayız. Vermediğin zaman sıkıntılar, problemler oluyor. Ahlaklı bir kadro var. İyi bildiğimiz bir hoca var. Allah’ta nasip ederse basamak basamak daha iyi yerlere gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Gölcük ile ilgili çok uğraşıyorum”

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak son olarak Gölcük’ye bulunan 27 tane bungalov ev ile ilgili de şunları dile getirdi: “Gölcük ile ilgili çok uğraşıyorum. Orada yaklaşık olarak 27 tane bungalov var. Ben şunu da söyledim. Bize de verilmesin. Sonuçta yapılmış. 2-3 yıl sonra bunlar çürüyüp gidecek. Herhalde şimdi yapmaya kalksak 50-60 milyona mal olur. Ama oranın faaliyete geçmesi lazım. Yazık, günah. Yapılmış, bitmiş. Doğaya da bir zarar vermemiş. Onları oradan söküp götürmenin bir manası da yok. Ora Boluspor’a büyük bir katkı sağlar. Onunla ilgili uğraşıyoruz ama daha neticeye bağlanmadı” dedi.

Editör: TE Bilisim