DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, kulübün mali yapısının detaylarını anlattı. Abak ayrıca, kırmızı beyazlı kulübün eski başkanlarından Necip Çarıkcı ve Abdullah Abat ile herhangi bir sorunu olmadığını söyledi.

Başkan Abak, iki tarafın uzlaşamadığını ve konunun mahkemeye taşındığını ifade ederek; “Şuan konu mahkeme aşamasında. Ben anlaşma noktasında çok gayret gösterdim. Ben bu farkı ödeyemem. Biz burada emanetçiyiz. Kimse hakkında kötü kelime söylemem. Kongrede faaliyet raporu okunmadı. Bakın yine kötülemiyorum yönetimi. O zaman yönetim kurulunu iyi seçeceksin” dedi.

“Ben bu parayı evrakta göreyim öderim”

DyorEX Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçmiş dönem kulüp başkanı olan Abdullah Abat’a resmi olarak 4 Milyon 213 Bin TL borçlarının gözüktüğünü ifade ederek; “Biz bu koltukta emanetçiyiz. Bu tespit raporu bana şunu söylüyor. ‘Senin Abdullah Abat’a 2 milyon 982 Bin 188 TL borcun var. 66 Bin 595 euro borcun var. 4 Bin de dolar borcun var’ diyor. Bunu ne Boluspor’un kendi muhasebesi yaptı ne bizim yönetimden herhangi bir muhasebeci arkadaş yaptı. Bunu İstanbul’dan bağımsız denetim firması yaptı. En son bu sonuçlandığı zaman Euro 17.50’idi, dolar 16.38’idi. Bizim Abdullah Abat’a 4 Milyon 213 Bin TL borcumuz gözüküyor. Ben bunu Abdullah Abat ile görüştüm. Hatta şunu da dedim. Bizim görmediğimiz bir para varsa arkadaşlarla muhasebe departmanıyla görüş, deki ‘Şu tarihte şunu verdim. Bu tarihte şunu verdim’ de. Ben ona da razıyım. Ben dolar verdiysen dolar ödemeye razıyım. Euro’ya da razıyım ama şimdi Abdullah beyin bizden istediği para 541 Bin 615 euro artı 4 bin dolar. Şimdi o günkü kurlarla çarptığımda oda 9 milyon 543 bin TL yapıyor. Aradaki fark. 5 milyon 330 bin TL. Ben bunu ödeyemem. Ben bu parayı evrakta göreyim öderim. Ben 550 bin euro’yu resmi olarak göreyim öderim. Ve ben bunu Abdullah Abat’a söyledim. Ertesi gün ödeyeyim sana dedim. Ama Abdullah Bey bunu kabul etmedi” şeklinde konuştu.

“BOLUSPOR KULÜBÜNÜN NAKLEN VE SPOR TOTO GELİRLERİ HİÇ YOK”

Sezon başından bu yana spor toto ve naklen yayın gelirlerinden kulübe bir para girişinin olmadığını vurgulayan Abak; “Bugünde Spor Toto’dan 300 binin üzerinden bir para geldi. Herhalde bugünle beraber yaklaşık 1 milyon TL ödedik. FIBA’daki kredimizi kapattık. Şuanda Boluspor Kulübünün naklen ve Spor Toto gelirleri hiç yok. Abdullah Abat’a göre alacağı 9 milyon 500 bin TL. denetim firmasının yaptığına göre 4 Milyon 213 Bin TL. Konulan temlik 26 milyon TL. Orada Abdullah Bey haklı olabilir. Eski futbolcularından Hakan Canbazoğlu’nun 260 bin lira alacağı varken, 512 bin lira fazla para almış. 773 bin lira ödemişler. Ondan sonra fazla temlik koymuş olabilir. O da beni rahatsız etmiyor. Ama bu konuyu halledemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Herkes Boluspor kulübünün gerçeklerini bilsin”

Bağımsız denetim firmasının yaptığı araştırmalara göre istenen rakam arasında tutarsızlık olduğunun altını çizen Başkan Abak; “Benim anladığım Abdullah Bey, 541 Bin 615 euro artı 4 bin dolar’ı almak istiyor. Ondan sonra bence temliği kaldırır oda Boluspor’un Kulübünün 1 yılına mal olur. Ama sonradan mahkeme neye karar verir, zimmet mi çıkar başka bir şey mi çıkar. O kısmı bilmiyorum. Ama arada biz yönetici arkadaşları da verdik. Ben yine söylüyorum, kimseyi kötülemek için bu toplantıyı yapmadım. Herkes Boluspor kulübünün gerçeklerini bilsin. Ama böyle bir alacağı ben göremiyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim