Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sadettin Baskın, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerin ardından değerlendirmede bulundu. Baskın; “ Genel başkanımızın ve gerekli kurullarımızın istişareleri neticesinde Cumhur İttifakı’na dahil olduk. 30 maddelik mutabakat metninin takipçisi olacağız” dedi.

 Özel Haber: Aslı Akış

 Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sadettin Baskın, 14 Mayıs 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Bolu Yeniden Refah Partisi Birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.  Baskın, seçim sürecinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini, halktan destekte aldıklarını fakat seçim sonuçlarına yansımadığını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesi için 28 Mayıs'ta 2. kez sandığa gitti. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

“HAYIRLI HİZMETLER YAPMAK NASİP OLSUN”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sadettin Baskın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesini olumlu ve güzel bir gelişme şeklinde nitelendirerek; “Öncelikle seçim süreci sorunsuz atlatılması sebebiyle vatanımıza, milletimize ülkemize hayırlı olsun.  Bizim desteklediğimiz, taraf olduğumuz Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığını Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin kazanması da bizim için olumlu, güzel bir gelişme oldu. Hayırlı uğurlu olsun yeni Cumhurbaşkanımıza da inşallah. Hayırlı hizmetler yapmak nasip olsun” ifadelerini kullandı.

“30 MADDELİK MUTABAKAT METNİNİN UYGULANMASI NOKTASINDA ÇABA SARFEDECEĞİZ”

Yeniden Refah Partisinin 30 maddelik mutabakat metniyle cumhur ittifakında destek verdiğinde de işaret eden Baskın; “Cumhur İttifakı veya Millet İttifakı’nın dışında uzunca bir süre siyasi bir çizgi izledik. Cumhur İttifakı’na daha yakın bir görüntümüz vardı ama tam manasıyla bizim vizyonumuzu, misyonumuzu karşılayan bir durum yoktu. Gelinen son noktada ise bir tercih yapmakla ilgili durum ortaya çıktı. Genel başkanımızın ve gerekli kurullarımızın istişareleri neticesinde Cumhur İttifakı’na daha önce konuştuğumuz 30 maddelik bir mutabakat metniyle dahil olduk. Her dedikleri doğru, her yaptıkları da yanlış mantığıyla değil, doğruların yanında, yanlışların karşısında ve eksiklerinde tamamlayıcısı olarak Cumhur İttifakı’na dahil olduk. Şimdi bundan sonraki süreçte en önemlisi o mutabakat metninin arkasında durup 30 maddenin uygulanması noktasında çaba sarf etmek olacak.” dedi. 

“5 VEKİLİMİZLE MECLİSTE EMNİYET SİBOBU OLACAĞIZ”

Başkan Baskın, Yeniden Refah Partisinden 5 vekilin TBMM’de temsil etme hakkını elde ettiğini de belirterek; “Beş vekille de meclise girdik. Genel Başkanı’mız Dr. Fatih Erbakan’ın da inşallah mecliste çalışmalarını tüm halkımız, takip eden halkımız net bir şekilde görecek. 30 maddenin de takipçisi olacağız her şeyden önce hayırlı olsun vatanımıza, milletimize. Hayırlı olduğunu düşünüyoruz, güzel hizmetler yapacağını düşünüyoruz. Biz mecliste emniyet sibobu olacağız. Cumhur İttifakı’nın da emniyet sibobu olacağız demiştik. Bu manada inşallah halkımızın emniyet sibobu olmaya devam edeceğiz sıkıntıları ortadan kaldırmak adına.” diye konuştu.

“ADALET TECELLİ ETTİ KAZANAN ÜLKEMİZ OLDU”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs gecesi “Kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasimizdir” mesajıyla ilgili de görüşlerini aktaran YRP Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın; “Kazanan Türkiye oldu, neden Türkiye oldu? Dışardan bir gözle baktığımızda şunu görüyoruz; Türkiye de özerklik diye bir kavramın konuşulmasını bile istemiyoruz. Bir bütün olmak istiyoruz, bir olmak istiyoruz. İkincisi biz batıya bakmamız lazım, Amerika’ya bakmamız lazım küresel sisteme bakmamız lazım. Bu sistem neyi istiyordu bizim ülkemizde, Millet İttifakı’nın iktidar olmasını istiyordu. Bu batı dediğimiz, Amerika dediğimiz mecra kim? Bizim dostumuz mu düşmanımız mı ona bakmamız lazım. Ben dostumuz olduğunu düşünmüyorum. Bu bir satranç gibi düşünmek lazım ülkelerin menfaatleri doğrultusunda herkes tabii ki oyunun oynayacaktır. Batı, küresel sistem, Siyonizm, Amerika bunlar bizim dostumuz değildi ve bu dostumuz olmayanlar bizim Cumhur İttifakı’nın ülkede yönetim de söz sahibi olmasını istemiyorlardır. Çok açık ve net en son seçimden bir gün önce New York’un en güzel, en büyük kavşağında ‘Stop Erdoğan’ yazısını gördüm, Erdoğan’ı durdurun diyordu yani bu demek oluyor ki bunlar bizim ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetici olmasını istemiyorlardı. Adalet tecelli etti diyorum dolayısıyla ülkemiz kazanmış oldu netice itibariyle.” açıklamasında bulundu.