Yerel seçimler öncesinde kongrelerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Bolu Teşkilatı, MHP Mengen 14. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen kongreye MHP İl Başkanı İlhan Durak, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem, KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Mengen İlçe Başkanı Metin Aksakal, Mengen Ülkü Ocakları Başkanı İlyas Maraba, AK Parti İlçe Başkanı Arif Oktay Cantürk, partililer, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak Divan Başkanlığı oluşturuldu. Yapılan oylama ile Divan Başkanlığına Milletvekili İsmail Akgül, İl Başkan Yardımcısı Hakan Kulakoğlu,  Türk Büro Sen Bolu İl Başkanı Kenan Yavuz ve Gökçesu Belde Başkanı Erkan Yılmaz getirildi.

AKGÜL : “YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Divan Başkanı Milletvekili Akgül; “Buraya görevlendirilirken Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli sizlere selamlarını iletmemi istedi. Bilge Liderimizin sizlere selamlarını iletmekten onur ve gurur duyuyorum. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin tarihinde 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde birlik ve beraberliğin azim ve çalışmanın karşılığını hep birlikte almış bulunuyoruz. Milliyetçi ülkücü harekete dün  ‘bunlar milletvekili çıkaramaz, bunlar belediye başkanı çıkaramaz, bunlardan meclis üyesi olmaz’ diyenlere karşı 14 Mayıs’ta gereken cevabı tüm Milliyetçi Ülkücü Hareketin neferleri olarak, bize inanan Bolulu hemşerilerimiz olarak verdik, verdiniz. İnşallah Rabbim de sizlere layık olmayı, vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip eder. Aynı iman ve itikatla yarın seçim varmış gibi, ilimize, ilçemize, beldelerimize hizmet götürmek maksadıyla 14 Mayıs’ın bir ertesi günü yine Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirebilmek ve daha güçlü bir şekilde çıkabilmek adına çalışmalarımıza hep beraber devam ettik. Bundan sonraki süreçte de 31 Mart’a kadar ve 31 Mart’tan sonra 1 Nisan itibariyle de yine aynı şekilde 2028’de yapılacak seçimlere yarın olacakmış gibi çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.  Biz ‘inanmak başarmanın yarısıdır’ dedik; inandık ve hep beraber başardık. İnşallah Cumhur İttifakımızın da hassasiyetiyle 31 Mart’ta da bize inananlar, bizim azmimizi görenler, bizim samimiyetimizi görenler gerekeni yapacak, Milliyetçi Ülkücü Harekete gereken hassasiyeti gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Akgül’ün konuşması sonrası MHP Mengen İlçe Teşkilatının faaliyet raporu Türk Büro Sen Bolu İl Başkanı Kenan Yavuz tarafından okundu. Rapor oy birliği ile kabul edilerek ibra edilmiş oldu. Faaliyet raporu sonrası mali rapor İl Başkan Yardımcısı Hakan Kulakoğlu tarafından okundu. Rapor oylanarak kabul edildi.

Divan üyesi Kenan Yavuz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye yolladığı mesajı okudu. Genel Başkan Bahçeli, mesajında kongrenin Milliyetçi-Ülkücü Harekete ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Mesajın okunması sonrasında kongre konuşmalar ile devam etti. Kürsüye ilk olarak MHP Mengen İlçe Başkanı Metin Aksakal geldi.

 AKSAKAL: “MENGEN’İMİZDE 25 YILLIK HASRETE SON VERECEĞİZ”

Başkan Aksakal;“Milliyetçi Hareket Partisi Mengen İlçe Başkanlığı 14. Olağan Kongremizin Mengen’imize, Bolu’muza, ülkemize, Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Göreve geldiğim günden itibaren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile Türk Dünyasının Bilge Lideri Türkmen Beyi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları, İl Başkanımız Sayın İlhan Durak’ın destekleriyle gücümüz ve büyük bir özveriyle seçim çalışmalarına başladık.  Bu süreçte bütün seçmenlerimize köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı ulaşarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin program ve projelerini paylaştık. Ve bu projeleri bizim milletvekilimizin en iyi şekilde hayata geçireceğini anlattık. Bu çalışmalarımız neticesinde önceki seçime göre oyumuzu yüzde 95 oranında artırarak 54 sene sonra Bolu’muzda Milletvekilimiz İsmail Akgül Beyin seçilmesine destek olduk. Şu anda bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bize bu görevi nasip eden Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun. Şimdi önümüzde Mahalli ve İdari Seçimler var. Bu seçimlerde de aynı özveri, aynı heyecan, aynı inançla çalışarak Mengen’imizde 25 yıllık belediye başkanlığı hasretine son vereceğiz” dedi.

 ÖZKALEM: “DAVAMIZ DUALI BİR DAVADIR, MÜBAREK BİR DAVADIR”

Aksakal’ın ardından Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Özkalem ise, “Ülkü Ocakları olarak her daim Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin, Milliyetçi Hareket Partimizin, davamıza gönül veren her bir ülkücünün her daim yanındayız. Üzerimizde beş bin şehidimizin vebali vardır. Davamız dualı bir davadır, mübarek bir davadır. Her daim bunun bilincinde olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görev yapan geçmiş dönem ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan ilçe başkanımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

DURAK: “BOLU’DAKİ ÜLKÜCÜLER, BİLGE LİDERİMİZE LAYIK OLMUŞTUR”

MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, “Bildiğiniz üzere yakın bir zamanda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinden büyük bir başarı ile çıktık. Bolu’muzda Milliyetçi Ülkücü Hareket adına büyük bir başarıya imza attık. Türk siyasi hayatının kutup yıldızı, Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden bir tanesi olan Milliyetçi Hareket Partisinin 54 yıllık tarihinde vekil çıkarmayı başardık. Bu başarı benim, filan kişinin, falancanın şahsi bir zaferi değildir. Bu tarihi başarı Milliyetçi Ülkücü Harekete gönül vermiş, emek vermiş, ömür vermiş her bir ülküdaşımızın başarısıdır. Bu tarihi başarı Bolu’da görev yapan mahalle başkanlarımızdan başlayarak, il ve ilçe başkanlarımıza ve onların kıymetli yöneticilerinin bir başarısıdır. Bu tarihi başarı, canını dişine takarak, gece gündüz demeden, Liderine, partisine, davasına, ocağına bağlı genç-yaşlı her bir ülküdaşımızın başarısıdır. Bu tarihi başarı, ‘ben-sen yok’ diyen, ‘biz varız’ diyen Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin ortaya koymuş olduğu, ‘Önce Ülkem ve Milletim, sonra Partim ve ben’ anlayışını benimseyen her bir dava arkadaşımızın başarısıdır. Bu büyük başarı Bolu’muza inanan, güvenen ve hiçbir zaman desteğini bizden esirgemeyen Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdırmış, Türk dünyasının Bilge Lideri Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin başarısıdır.  Saygıdeğer liderimiz, bizlere inandı, güvendi. Ben de inanıyorum ki Bolu’daki ülkücüler, Bilge Liderimize layık olmuştur. Çünkü Bolu’da büyük bir zafere imza atmışlardır. Bundan sonra da yeni zaferlere imza atmaya devam edeceklerdir. Bir kez daha yürekten tebrik ediyorum sizi” dedi.

“TÜM TÜRKİYE BOLU’NUN BAŞARISINI KONUŞUYOR”

Başkan Durak konuşmasının devamında birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ diyerek birlik ve beraberliğin önemini ortaya koymuştur. Bizim kadim şehrimiz Bolu’da da zafer parolamız işte budur. ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.’  Aşılmaz sanılan engelleri hep birlikte aşacağız, olmaz denileni Allah’ın izniyle olduracağız. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Asla ümitsiz olmayacağız, yılanlardan, yorulanlardan ve dönenlerden olmayacağız. Bizlerin bir ülkücü olarak hem şanlı tarihimize hem mukaddes davamıza hem partimize hem liderimize karşı tarihi sorumluluklarımız var. Bizim tek bir amacımız var; bizden sonra bayrağı devralacaklar için kutlu sancağımızı daha ileriye taşıma gayretidir. Bugün tüm Türkiye Bolu’nun başarısını konuşuyor. Ben inanıyorum ki bundan sonra da konuşmaya devam edecek. Bugün Milliyetçi Ülkücü Hareket Bolu’nun başarısını kutluyor. Ben inanıyorum ki yeni zaferlerimizi de kutlamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“BOLU BELEDİYESİNİ VE İLÇE BELEDİYELERİNİ ALLAH’IN İZNİYLE ALACAĞIZ”

Durak konuşmasının sonunda şu sözlere yer verdi: “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde Bolu Belediyesinde ve Bolu’nun ilçelerinde neden 3 Hilal dalgalanmasın ki? Biz Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin emir ve talimatları doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisinin ve Cumhur İttifakının başarısı için çalışacağız. Bunu başarma gücü, azmi bizlerde. Bunun için her şeyden önce birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Milletvekilliği genel seçimlerinde, Milletvekilimizi Gazi Meclisimize nasıl gönderdiysek Bolu Belediyesini ve ilçe belediyelerini Allah’ın izniyle alacağız. 2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu temasıyla dokunmadığımız gönül, sıkmadığımız el, kucaklamadığımız hemşerimiz kalmayacak. Biz ayrıştıran değil, birleştiren bir belediyecilik istiyoruz. Biz devletle vatandaşı buluşturan, kaynaştıran, kucaklaştıran bir belediyecilik istiyoruz. Biz dürüstlük ve çalışkanlığı birleştiren, liyakati esas alan, vatandaşı hizmeti gaye edinen bir belediyecilik istiyoruz. Ve Allah’ın izniyle Bolu’muzda bu belediyecilik anlayışını getireceğiz ve yeni zaferler kazanacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz, yolumuzdan şaşmayacağız, çizgimizden şaşmayacağız. Kongremizin hayırlara vesile olmasını, kadim şehrimiz Bolu’muza, Mengen ilçemize, ülkemize ve ülkümüze hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Konuşmaların ardından kongre yönetim kurulu listesinin oylanması ile devam etti. Tek listeyle girilen kongrede Metin Aksakal MHP Mengen İlçe Başkanı olarak seçildi.