(Özel Haber: Emrah Sağıt) -AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Bolu’da hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar ve devam eden projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güner, Murat Kurum’un Büyük Sanayi Sitesi’nin açılışı için Bolu’ya geleceğini belirterek, Tekkedere’deki taşınma süreci, imar ve yangın güvenliği çalışmaları ile Katı Atık Bertaraf Birliği projelerinde önemli adımlar atıldığını açıkladı.
Köroğlu Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Suat Güner, şu ifadelere yer verdi;
“Sayın Bakanımızı ilimizde misafir edeceğiz”
Büyük Sanayi Sitesi’nin açılışına Murat Kurum’u davet ettiğini belirten Başkan Suat Güner, “Büyük Sanayi Sitesi’ni tamamladık. Açılışını yapmak üzere Sayın Bakanımızı davet ettik. İnşallah mart ayının sonu ya da hava şartlarına bağlı olarak nisan ayında Sayın Bakanımızı ilimizde misafir edeceğiz. Bu vesileyle ihtiyaçlarımız ve eksiklerimizle ilgili süreci de devam ettirecek, istişareleri sürdüreceğiz” dedi.
“Su altında kalacak mahalleleri yerleşim alanlarına taşıyacağız”
Tekkedere Köyü’nde su altında kalacak iki mahalle bulunduğunu dile getiren Güner, bu mahallelerin taşınmasına yönelik çalışmaların hızlandırıldığını kaydetti. Güner, “Su tutma alanı içerisinde kalan mahallelerin taşınmasıyla ilgili süreci değerlendirdik. Sayın Bakanımızın yönlendirmesiyle TOKİ ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Vatandaşlarımızın en kısa sürede yeni yerleşim alanlarına taşınabilmesi için hangi yöntemlerin izleneceğini ele aldık. İnşallah 2026 yılı içerisinde bu sorunu çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.
“Kartalkaya sonrası imar ve yangın güvenliği eksiklerini masaya yatırdık”
Başkan Suat Güner, Kartalkaya’da yaşanan yangın faciasının ardından binaların yangından korunmasına yönelik gerekli adımların atılması için ilgili kurumlarla istişarelerde bulunduklarını söyledi. Güner, “Kartalkaya’da yaşanan yangın faciasının ardından ilimizde imar yönüyle ortaya çıkan eksiklikleri de mütalaa ettik. İlimizin bir deprem kenti olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, bu konuda Sayın Bakanımızın ve genel müdürlerimizin yönlendirmeleri oldu. Binaların yangından korunmasıyla ilgili eksikliklerin giderilmesi ve gerekli süreçlerin tamamlanarak işletmelerin faaliyetlerine güvenli şekilde devam edebilmesi için nasıl bir yol izleneceğini değerlendirdik” diye konuştu.
“Katı Atık Bertaraf Birliği’ni 2026’da hayata geçireceğiz”
Katı Atık Bertaraf Birliği’ni projesinde yaşanılan yer tahsis ve tesis sorunlarını Bakan Murat Kurum’la görüştüğünü söyleyen Güner, “Yaklaşık dört-beş yıldır sürecini sürdürdüğümüz Katı Atık Bertaraf Birliğimiz bulunuyor. Bu birlikle ilgili yer tahsisi ve tesis aşamasında yaşanan bazı problemler vardı. Bu konuları da Sayın Bakanımızla istişare ettik. Katı Atık Bertaraf Birliği’nin bir an önce hayata geçirilmesi için süreci yeniden ele aldık. İnşallah bu konuda da hızlı bir yol kat edecek ve 2026 yılı içerisinde önemli bir aşama kaydetmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.





