Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi’nde inşa edilecek yeni caminin yapımı için başlatılan bağış kampanyası hakkında  muhtarları bilgilendirdi.

HABER: Ali Çağrı Demirtaş

Türkiye’de ilk defa bir belediyenin bütçesiyle yapılacak cami için çalışmalarına devam eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  muhtarları ziyaret etti. Bolu Muhtarlar Derneği, Bolu Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği ve Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği ile gazetecileri ziyaret eden Başkan Özcan, Borazanlar Mahallesi’ne yapılacak cami için başlatılan bağış kampanyası hakkında bilgi verdi.

“KENDİ BÜTÇESİNDEN CAMİ YAPMAK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNAN TEK BELEDİYEYİZ”

Bilgilendirmede camiyi yapacak ekonomik güçlerinin olduğunu altını çizen Başkan Özcan, buna karşın, birçok vatandaşın kendilerine ulaşarak caminin sevabına nail olmak istediklerini ilettiğini, bu nedenle resmi bağış kampanyası başlattıklarını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Özcan, “2021 yılında Belediye Kanunda bir değişiklik yapıldı. Belediyelere cami, okul yapmak ve bunların bakım-onarımlarına katkı sağlamak gibi görevler verildi. Bu yasa çıktıktan sonra bizim tespitlerimize göre, Belediye Kanunu’nun 14. Maddesinin B fıkrasına göre, kendi bütçesinden cami yapmak için girişimde bulunan tek belediye biz olduk. Elbette Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanları zaten yapılan camilere katkı sağlıyorlar. Ama bu caminin özelliği belediye bütçesinden ve belediye tarafından olması” dedi.

“KATKI VERMEK İSTEYENLER İÇİN KATKI İSTİYORUM”

Başlatılan yardım kampanyasıyla caminin sevabına binlerce kişinin ortak olmasını amaçladığını söyleyen Özcan, “Bizim bu camiyi yapacak ekonomik gücümüz var mı? Var çok şükür. Ama bu fikri ortaya attıktan sonra birçok vatandaşımız, ‘Karınca kararınca katkıda bulunmak istiyoruz’ dedi. Biz de ne yaptık? Bolu Valiliği’mize müracaat ettik, böyle bir cami yapıyoruz dedik. Sağ olsun Sayın Vali’miz de izin verdi, 3 kamu bankasında ayrı hesap açtık. ‘Senin de bir camin olsun’ sloganıyla da afişlere çıkıldı. Peki, neden katkı istiyorsun? Katkı vermek isteyenler için katkı istiyorum. Bu caminin sevabına binlerce kişi nail olsun istedik. Kimi gider 1 lira bağışlar kimi gider 100 lira yapar. Bu ekonomik güçle alakalı. Biz bunları ifşa edecek değiliz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim