Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, Bolu’da yapılacak cemevine ilişkin, “Dernek kuruyorlar. O dernek aracılığıyla önce bağış toplanacak. Cuma çıkışında yapılacak olan cemevi için bir bağış kampanyası yapılırsa Türkiye normalleşir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

 Bolu’da yapılacak ilk cemeviyle ilgili Bolu Belediye Meclisinde karar alındı. Alınan karar sonrasındaki sürece ve cemevinin yerine ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan detaylı bilgi verdi. Öncelikle Alevi derneği kurulacağını ve bağış toplama kampanyası başlatılacağını belirten Özcan,  uygun yer için arayışın devam ettiğini söyledi.

Alevi vatandaşların yer talebinin şehrin kuzeyinde bir bölge olması yönünde olduğunu aktaarn Başkan Özcan, “Cemeviyle ilgili yeri belirledik. Mecliste oy birliğiyle karar verdik. Tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Yalnız Alevi yurttaşlarımız yani cemevi derneği kurulma aşamasında, yerden çok memnun değiller. Yani biz ilk etapta yeri bir belirleyelim dedik, daha uygun bir yer bulursak burayı belediye hizmet alanına çeviririz cemevi alanını oraya taşırız dedik. Siz de bakın biz de bakalım… Hani meclis üyeleri de baksın. Daha uygun bir yer olursa. Onlar şehrin kuzeyinde olsun istiyorlar. Güneyde uygun yerler var ama bilemiyorum kim Alevi kim değil, kim Kürt, kim Türk… Onlar bakmadığım için. Ama onlar şunu söylüyorlar, ‘Bizim nüfus yoğunluğumuz şehrin daha ziyade kuzeyin diyorlar. O yüzden kuzeyde istiyorlar” dedi.

“CEMEVİNE DE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

Bolu Belediyesi olarak cemevine yardımda bulunacaklarını söyleyen Özcan, “Alpağut muhtarlığının, yeni muhtarlığın yanında belirledik. Dernek kuruyorlar. O dernek aracılığıyla önce bağış toplanacak. Cami yaptırma derneği kuruyorlar ya, o derneğe yardım edilir. Biz tabi camilerimize nasıl beton yâdımı vesire yapıyorsak, belediye olarak o vatandaşlarımız için yapılan cemevine de katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK HAYALİM”

Bir camide cemevi için bağış toplanması hayali olduğunu belirten Özcan, “En büyük hayalim şu zaten, bir Cuma çıkışında yapılacak olan cemevi için bir bağış kampanyası yapılırsa veya bir cemevi yapıldıktan sonra cemden komşu mahalledeki cami için para toplanırsa, işte o zaman Türkiye normalleşir” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE