(HABER: EBRU BUKET EKE)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile olan telefon konuşmasını anlattı.

Seçim sonrasında Genel Başkanı tebrik etmek için aradığını ifade eden Özcan, “Seçim sonrası yeni genel başkanımız sayın özgür özeni aradım ve tebrik ettim. Ben sadece tebrik etmek için aramıştım ama sayın genel başkan tekrar partiye dönebilmem için elimden geleni yapacağım” dedi.

“İnşallah bende baba evine dönmüş olurum”

Başkan Özcan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı telefon görüşmesinde, baba evine dönüş sinyali aldığını ifade ederek; “Artık benim Genel Başkanın deyimiyle ‘Baba evine dönüş için’ 1992’den beri bu partide Gençlik Kollarından başlayarak bu partide görev yapan biri için bir davet olduğunu hissettim. Kendisiyle de konuştum. Önümüzde bir süreç var. O sürecin ardından inşallah bende baba evine dönmüş olurum” şeklinde konuştu.  

“Niyetinin halis olduğunu görüyorum”

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’i seçimin ardından tebrik etmek için aradığının altını çizen Özcan; “Özgür bey ile birlikte aynı yıl Milletvekili seçilmiştik. Kendisi benden 1 yaş küçüktür. Ama sağ olsun, ağabey diye Tanju başkan diye hitap eder. Ben kendisini aradım seçimden sonra. Hayırlı olsun deyip kapatacaktım. Kendisi şunu ifade etti: ‘Senin partiye dönmen için ben üzerime yapacağım’ dedi. Bu benim için yeterli. Daha önce Düzce’de yaptığı konuşmada; ‘Gerekirse evimde yatırırım’ ifadesi beni çok duygulandırmıştı. Bende niyetinin halis olduğunu görüyorum” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya devam edeceğim”

Bolu Belediye Başkanı Tanju, Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya devam edeceğini sözlerine ekleyerek; “Özgür Özel’e, kazanman için elimden geleni yapacağım demiştim. Elimden geleni de yaptım. Dostum olan, arkadaşım olan benimle aynı fikirleri taşıyan bütün delegeleri neredeyse aradım. Bu değişime katkı vermeleri için gereğini yapmalarını rica ettim. İkna etmeye çalıştım. Bir katkımız olduğunu düşünüyorum. Ama yeni parti yönetimin takdiridir. Ama büyük ihtimalle benimde arzum bu yönde. Artık Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Geri dönmek istiyorum” şeklinde konuştu.  

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ