Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu pazarlarındaki köylülerden işgaliye bedeli alınmayacağını açıklayarak, “Sıra sizde sayın başkanım Ekrem İmamoğlu” paylaşımını yaptı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun köylerinden şehir merkezinin farklı mahallelerindeki pazarlara gelen ve kendi ürettikleri ürünleri satan köylülerden, işgaliye bedeli adı altında kira alınıyordu. Bu kira bedeline ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yeni bir açıklama yaparak, artık alınmayacağını duyurdu.

“HİÇBİR BEDEL TALEP EDİLMEYECEKTİR”

Çalışmanın amacının tarımsal üretimi desteklemek olduğunu aktaran Özcan, “Tarımsal ve hayvansal üretimi desteklememiz gerekiyor. Her şey para değil dedik. Dedik ki Bolu’da, Bolu’nun pazarlarında kendi ürettiği tarımsal ve hayvansal ürünleri satan köylülerimiz var. Bunlardan işgaliye ücreti alınıyordu Bolu’nun pazarlarından. Şu anda bin 341 tane köylümüz işgaliye ödeyerek uzun yıllardır Bolu Belediyesi’nin pazarlarında ürünlerini satıyordu. İşte biz bu köylümüze destek olmak ve Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin üretiminin önünü açmak, daha çok üretsinler diye artık köylülerimizden pazar yerlerimizde işgaliye bedeli adı altında hiçbir bedel talep edilmeyecektir. Türkiye’ye de örnek olmasını diliyorum” dedi.

“KİMİ 5’Lİ ÇETEYE, KİMİ KÖYLÜSÜNE”

Özcan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından da bir açıklama paylaşarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu. Özcan, “Her şey para değil; kimi 5’li çeteye destek verir kimi köylüsüne… Tarım ve hayvancılık üretimini desteklemek için kendi ürettiği ürünleri Bolu’nun pazarlarında satan köylülerimizden alınan işgaliye bedelini kaldırdım. Sıra sizde sayın başkanım Ekrem İmamoğlu” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim