Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı basın açıklamasında 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini söyledi.

Haber: Servet Gökçek

Partisine 13 Haziran’da tekrar gireceğini anlatan Başkan Özcan,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi 12 Haziran’da arayıp, “Ben Tanju geliyorum” diyeceğini, tercihinin net olduğunu olduğunu belirterek, “CHP’den de atsalar, ben yine Millet ittifakı adayına oyumu vereceğim.” dedi.

“CHP’DEN ATSALARDA OYUM MİLLET İTTİFAKI ADAYINA”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisiyle hukuki bir bağı olmasa da Millet ittifakı adayına oy vereceğini söyleyerek, “Millet ittifakının ortak adayından yana olur. Ben Cumhuriyet Halk Partisiyle şuan hukuki bağım tekrar kurulmuş değil ama bu sadece hukuken verilmiş bir karar. Şuanda ben partinin önemli yöneticileriyle, süreçle ilgili konuşuyorum. O sadece süresi tamamlanması gereken belki de bir sürpriz olur, seçimden önce bu süreyi durduruyoruz da diyebilirler. Çok önemli değil benim partimde gidip delege seçimlerinde oy kullanamamaktan başka bir yaptırımı yok bunun. Dolayısıyla 13 Haziran’da zaten benim doğal olarak sürem doluyor. Ben sadece arayıp partiyi 12 Haziran’da, “ben Tanju geliyorum” demek düşüyor bana ama tercihim net. Beni bundan sonra CHP’den de atsalar, ben yine Millet ittifakı adayına oyumu vereceğim.” dedi.

“YARGIYA VERECEK, ALLAHÜ TEALAYA VERECEK”

Başkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Bu seçimi millet ittifakı adayının kazanma şansının daha yüksek olduğunu görüyorum diğer seçimlere göre. Ben Sayın Erdoğan’a şimdiden teşekkür ediyorum. Memleketimize 21 yıldır yaptığı hizmetler için. Allah yaptığı doğru hizmetlerden dolayı kendisinden razı olsun. Yanlış yaptığı işlerden dolayı da zaten hesabı bana vermeyecek doğrudan. Yargıya verecek, allahü tealaya verecek. Onun takdirini de Yargıtay’a ve allahü tealaya bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK