Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  2018 yılında Bolu Ülkü Ocaklarına hediye ettiği kitabı geri isterken, Bolu Ülkü Ocakları Eski Başkanı İsmail Akgül, kitabı TBMM’ne geri teslim ettiğini duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti heyetinin HDP’ye olan ziyaretine ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Eleştiri üzerine Bolu Ülkü Ocakları’ndan tepki geldi.

“BEN NE SÖYLÜYORUM, ARKADAŞLAR NE ANLIYOR”

Gelişmelerin akabinde Bolu Belediye Başkanı Özcan, Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada, “Ülkücülere bir şey hediye etmiştim, 9 Işık diye bir kitapçık.  Kitabımı geri istiyorum. Geri istiyorum işte… Ben o yüzden ceza bile yedim Türkiye Büyük Millet Meclisinden. Hediye ettim. Kırıldım geçen hafta. Konuyu açmak istemiyordum ama ben ne söylüyorum, arkadaşlar ne anlıyor. Benim hep ilkeli bir duruşum oldu” dedi.

“TBMM’DEN ALINMIŞ VE BANA HEDİYE EDİLMİŞ”

Kitabı Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesine iade ettiğini aktaran Bolu Ülkü Ocakları Eski Başkanı İsmail Akgül, “Ufak bir kentte yaşadığımızı, siyaseten hiçbir şekilde yan yana gelemeyecek dünya görüşlerine sahip olmamıza rağmen gelen talebe olumlu cevap vermiş, bahse konu görüşmede Tanju Özcan şahsıma 9 Işık Doktiri’nimizin 2. Baskısını hediye etmişti. Şimdi de küçük bir çocuk gibi ‘ben sana küstüm, ver misketlerimi’ diyor.  Türk örf ve geleneklerine uygun bir talep değil ama işin doğrusu şaşırmıyoruz. Ancak kitabı kontrol ettiğimde üzerinde TBMM Kütüphanesi yazdığını gördüm. Demek ki kitap bir şekilde TBMM’den alınmış ve bana hediye edilmiş. Ben de kitabı TBMM Kütüphanesine iade ediyorum. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim